700 militairen met kerst op missie

December, feestmaand! Velen vieren de kerstdagen samen met familie en dierbaren. Voor ruim 700 gezinnen waarbij de partner, vader of moeder, zoon of dochter tijdens de kerstdagen op missie is, zijn de kerstdagen juist moeilijk. Terwijl iedereen om hen heen geniet van dit familiefeest, ervaren zij juist sterk het gemis van hun partner, vader of moeder, zoon of dochter.

700 MissionKits

We willen alle militairen die met de kerstdagen niet thuis zijn omdat ze op missie zijn, én hun thuisfront, laten weten dat we tijdens de feestdagen aan ze denken. Steek jij deze gezinnen ook een hart onder de riem? Doe mee en doneer één of meerdere MissionKits! Eén MissionKit kost 10 euro.

Wat zit in de MissionKit?

De MissionKit bestaat uit verschillende onderdelen. Met de inhoud van de MissionKit willen we de onderlinge verbondenheid tussen militair op missie en zijn/haar thuisfront op een positieve manier beïnvloeden.

  • MissionNotes

Je ervaringen tijdens je uitzending vastleggen kan in de MissionNotes; er is een schrijfboek voor zowel de militair als het thuisfront. Beide beleven tijdens de missie van alles, soms zijn er bijzondere momenten. Na thuiskomst kunnen beiden hun ervaringen en gevoelens samen delen en zo geleidelijk de draad weer oppakken.

  • Aftelkalender

Voor gezinnen met kinderen, is er een aftelkalender. Tijdens de missie kan het thuisfront samen met de kinderen aangeven hoe het kind zich voelt, nu papa of mama op missie is. Ook kunnen beide bijzondere momenten vastleggen en de dagen afstrepen totdat papa of mama weer terug komt.

  • Ansichtkaarten

Hoe leuk is het om post te krijgen met een persoonlijke groet uit het missiegebied?

  • Waxinelichtjes

Soms zijn er moeilijke momenten tijdens een missie. De kerstdagen zijn hiervan een voorbeeld. Een kaarsje branden voor iemand is een mooi ritueel. Vuur staat namelijk symbool voor liefde, licht en warmte.