Walk4Veterans 2023........voor, door en met Veteranen!
Nieuwsbrief augustus 2023

Walk4Veterans: voor, door en met Veteranen

De slotdag van de 10e editie van de Walk4Veterans komt eraan en dan is de periode van 78 dagen waarin er gewandeld, gefietst, geskeelerd of gezwommen kon worden, voorbij.
Op zaterdag 9 september sluiten we  af met onze jaarlijkse slotloop in Doorn. Zien we je daar??

De start en finish zijn bij het Militair revalicatiecentrum aan de Korte Molenweg 3. Een kopje koffie of thee met wat lekkers staan klaar en na afloop kan er onder het genot van een frisdrankje gezellig nagepraat en een rondje langs diverse standjes gemaakt worden.

Meedoen kan nog steeds! Jong of oud, militair, veteraan of burger....iedereen is welkom. Maak een keuze uit een wandeling van 5, 10 of 20 kilometer en doe mee!

Voor alle actuele informatie, klik hier.

'Kilometers Vreten'

Wat voor Monique van Hulphond Nederland begon als 'alleen maar een cheque in ontvangst nemen', werd 'alle jaren meedoen' met een vast groepje wandelaars. Onder de deelnemers van dit groepje bevond zich ook Erna Aarsen, een ontzettend lieve, enthousiasme, betrokken en gedreven dame die ondanks haar beperkingen altijd keek naar de dingen die ze nog wel kon doen.

Helaas is Erna overleden en zal ze er dit jaar niet meer bij zijn. Wat zullen we haar missen! Om Erna te herdenken en te bedanken voor al haar inspanningen voor zowel de Walk4Veterans als voor Hulphond Nederland, loopt Monique dit jaar met Team Hulphond PTSS. Je kunt aan dit team deelnemen of steunen door te doneren!

Lees hier het hele verhaal.

Walk4Veterans vanuit huis

Wanneer je niet in de gelegenheid bent om deel te nemen in Doorn, is er altijd nog de mogelijkheid om vanuit huis deel te nemen.

Verzin een activiteit, schrijf je in en doe mee! Je kunt wandelen, hardlopen, mountainbiken, skeeleren, skippyballen, zwemmen, roeien of boksen, het maakt niet uit. Kom in beweging en steun daarmee alle mooie projecten voor veteranen. 

Wil je inspiratie voor mooie routes? Neem dan hier een kijkje. Heb je hulp nodig bij het vragen om donaties? Klik dan hier. En ook voor promotiematerialen kun je op onze website terecht. Elke activiteit en elke euro telt mee!

Speurtocht voor kinderen

Als militair heb je een aantal vaardigheden of karaktereigenschappen nodig, zoals goed kunnen observeren, kunnen samenwerken of doorzetten. Rondom deze thema's, is er op 9 september een speurtocht voor kinderen uitgezet waarbij ze als 'echte' militairen, missies moeten volbrengen. De route van ongeveer 3,5 kilometer, bevindt zich op het terrein van het Miliair Revalidatie Centrum en is daarmee auto-vrij en veilig. Na afloop van de speurtocht ontvangt ieder kind een leuk aandenken. 

Via onze site kun je je inschrijven voor deze leuke tocht!

Bezienswaardigheden in Doorn

De prachtige routes van de Walk4Veterans lopen over de Utrechtse Heuvelrug en door de Kaapse bossen. Deze bossen zijn vol natuurschoon en cultuurhistorie en zitten vol wild zoals ree├źn, dassen, eekhoorns en meer dan 100 vogelsoorten. De Grebbelinie, de verdedigingslinie die de hoofdverdediging vormde uit het Nederlandse Defensieplan uit de Tweede Wereldoorlog, loopt deels door dit gebied. En ook diverse mooie gebouwen zoals de Maartenskerk en Huis Doorn, dat tegenwoordig een prachtig museum is, zijn de moeite van het bekijken waard. 

Meer weten over dit boeiende gebied? Klik op de button voor meer informatie.

Hulp voor Helden
Prins Willem-Alexanderlaan 1429
7312 GB APELDOORN
055 - 355 40 39
info@hulpvoorhelden.nl
info@walk4veterans.nl
www.hulpvoorhelden.nl
NL26 INGB 0000 3860 00 ten name van Stichting KPPR

   

 
Bekijk online - Voorkeuren beheren of uitschrijven - Privacybeleid