Door Mowgli kan Sheila weer naar buiten

"Het is niet normaal dat we onbezorgd over straat kunnen lopen"

Roy Kloosterman is inmiddels 76 jaar en nog steeds wandelt hij graag en is een vaste deelnemer aan de Walk4Veterans.

"Vrijheid is een groot goed"

Met zijn (militaire) achtergrond en geboren in de Tweede Wereldoorlog is Roy zich zeer bewust van de vrijheid die we tegenwoordig hebben. Zijn ouders gaven het hem al van jongs af aan mee dat vrijheid belangrijk is. En in zijn diensttijd zag hij met eigen ogen hoe mensen in concentratie-en dwangarbeiderskampen ernstig in hun vrijheid belemmerd werden!

Benieuwd naar zijn motivatie om mee te doen aan de Walk4Veterans?
"Ik wil persoonlijk bijdragen door te wandelen".

Deelnemer in het zonnetje

Ze was 25 jaar oud toen ze de politieopleiding begon en werkte jarenlang in de Haagse Schilderswijk. Tot ze uitviel door een traumatische ervaring. Drie jaar was Sheila (52) aan huis gekluisterd en zat ze met de gordijnen dicht. Hulphond Mowgli haalde haar uit haar isolement.

"Doordat Mowgli in mijn leven is gekomen kom ik weer buiten en kan ik zo goed en zo kwaad als het kan deelnemen aan de maatschappij. Daar ben ik enorm dankbaar voor”, zegt Sheila. In 2006 maakte ze een traumatische ervaring mee in haar werk binnen een observatieteam, een speciale eenheid binnen de politie. Sheila kwam in een levensbedreigende situatie terecht die fysiek goed afliep, maar mentaal diepe wonden sloeg. Ze werkte daarna nog tot 2015 achter de schermen als analist, maar viel toen toch volledig uit. Ze had last van herbelevingen, paniekaanvallen en nachtmerries.

In februari 2019 kreeg Sheila hulphond Mowgli. Hij is haar steun en toeverlaat, de gordijnen zijn inmiddels overdag weer open. Omdat Sheila als geen ander weet welk effect een hulphond kan hebben op je leven, doet ze mee aan de Walk4Veterans. “Ik ben sociaal en wil iets voor mensen betekenen.”

Leuk weetje: Sheila en Mowgli lopen voor de Walk4Veterans samen langs routes die haar opa's in de Tweede Wereldoorlog ook afgelegd hebben: langs het Vredespaleis, het Oranje Hotel en de Woeste Hoeve. Sheila en Mowgli volgen? Check hun Facebookpagina.

Met Maurits op pad!

Maurits is na een korte vakantie, waarin hij uiteraard ook gesport heeft, weer op pad geweest voor de Walk4Veterans!

Dit keer liep hij de Libarationroute op de Sallandse Heuvelrug die loopt van Nijverdal naar Holten of andersom. Op deze route van zo'n 22 kilometer passeer je diverse herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog zoals het Marinus Stevens Monument of de onderduikershut van de familie Hullegie. 

De complete route vind je bij de vrijheidsroutes op de website.

Hart van Nederland

Het televisieprogramma Hart van Nederland heeft aandacht besteed aan de Walk4Veterans! Deelnemers Erna en Robert vertellen voor de camera over hun motivatie om mee te doen en geld in te zamelen voor aanschaf van een veteranenhond.

Uiteraard zijn we als organisatie super trots op deze en alle andere toppers die zich inzetten om veteranen met PTSS van een hulphond te voorzien!

Goed om te weten: Erna vertelt in de uitzending dat ze onverminderd doorloopt, maar dat doet ze op dit moment wel zonder haar trouwe viervoeter. De hoge temperaturen van deze week maken het onmogelijk om hulphond Kaiko mee te nemen. Erna volgt hierin de regels van Hulphond Nederland om boven de 25 graden geen inspannende activiteiten te ondernemen met je hond. Hopelijk kunnen ze binnenkort weer samen op pad!

maritiem erfgoed

In het uiterste puntje van Noord-Holland kun je een 20 kilometer lange route lopen of fietsen die de maritieme geschiedenis van dit stukje Nederland tot leven brengt.

De route voert langs forten en verdedigingswerken, langs het Marinecomplex Willemsoord en andere markante plekken. En je ontdekt wat de link is tussen Napoleon en Den Helder!

Nog meer inspiratie nodig om te wandelen? Kijk bij de vrijheidsroutes en maak je keuze!

(Foto: Nimh-beeldbank.defensie.nl)

Hulp voor Helden
Prins Willem-Alexanderlaan 1429
7312 GB APELDOORN
055 - 355 40 39
info@hulpvoorhelden.nl
info@walk4veterans.nl
www.hulpvoorhelden.nl
NL26 INGB 0000 3860 00 ten name van Stichting KPPR

   

 
Bekijk online - Voorkeuren beheren of uitschrijven - Privacybeleid