Vrijheidsverhalen | Uit de startblokken| Vrijheidsroutes

Vrijheidsverhalen

Wat betekent vrijheid voor jou? En nu we wat minder vrijheid ervaren, wat doet dat met jou? Dat zijn de rodedraad-vragen die gesteld zijn aan mensen die de Walk4Veterans een warm hart toedragen: militairen en/of veteranen, vrijwilligers en deelnemers. De eerste in deze serie van vrijheidsverhalen is Peter van Uhm, oud commandant der Strijdkrachten en ambassadeur van Hulphond Nederland.

'Iedereen kan zich inzetten voor een betere samenleving'

Al op jonge leeftijd wil Peter van Uhm (65) zich inzetten voor vrede, vrijheid en veiligheid. Zijn jongensdroom komt uit als hij gaat werken bij de krijgsmacht. Jaren later wordt van Uhm zelfs commandant der Strijdkrachten. Ook al is hij nu met pensioen; hij blijft gaan voor die ene missie. “Ik wil bijdragen aan een betere wereld.”

Want al is van Uhm met pensioen, hij zit niet stil. Zijn kennis en ervaring zet hij in voor de samenleving. “Ik ben ambassadeur en gastgezin voor Hulphond Nederland. Veteranen met PTSS (posttraumatische stressstoornis) kunnen baat hebben bij een hulphond. Een hulphond voelt de spanning van zijn eigenaar haarfijn aan. Hoe dit kan, valt niet uit te leggen. Ruikt, ziet of voelt de hond het? Geen idee. Ik noem het de fantastische chemie tussen mens en hond. Hulphonden geven het leven terug aan mensen die het kwijt waren. Iedereen kan zich inzetten voor een betere samenleving. Ik doe het op deze manier.”

Lees verder

Uit de startblokken!

De Walk4Veterans is met een vaart uit de startblokken! De eerste week van de Walk zit erop en er is al flink gewandeld en hardgelopen. Met ruim 70 deelnemers en meer dan € 10.000,- op de teller zijn we goed op weg naar ons doel: € 75.000 voor de training en plaatsing van 3 veteranenhonden!

Gelukkig was het de afgelopen week wat minder warm dan op de dag van de kick-off. Maar wat was het leuk, dat 'aftrap-moment' met Ludy de Vos en een aantal trouwe deelnemers van de afgelopen jaren! Kijk maar mee! 

Vrijheidsroutes

Vrij om te gaan - 75 jaar vrijheid in Nederland: dat is het thema Walk4Veterans 2020. Het Walk4Veterans-vrijwilligersteam heeft bij dit thema prachtige wandelroutes gezocht door heel Nederland; routes die door een gebied of plaats gaan met een oorlogsverleden. En dat kunnen zichtbare resten zijn van een verdedigingslinie, of een museum, monument of een voormalig werkkamp of militair ereveld. Al deze vrijheidsroutes staan nu online met een duidelijke routebeschrijving. Het team heeft haar best gedaan dit zo goed mogelijk te doen maar toch kan het voorkomen dat de beschrijvingen niet helemaal kloppen of dat er andere obstakels zijn zoals een pontje dat niet vaart. Als je daar tegenaan loopt, laat het ons weten! Dan passen we dat aan en kan iedereen genieten van deze prachtige wandelingen!

En wat zijn er nog enorm veel objecten in Nederland die ons aan de 2e Wereldoorlog kunnen herinneren! We passeren ze vaak zonder erbij na te denken. Maar op een militair ereveld kunnen zomaar 228 gesneuvelde Franse militairen liggen! En wandel je langs de Schelde in het zuidwesten van Nederland, dan realiseer je je vast niet dat daar bijna 10.000 mensen omgekomen zijn. Of dat er ergens een bemanningslid van een Halifax bommenwerper omkwam doordat zijn parachute niet openging….

75 jaar geleden zijn heel veel militairen en burgers omgekomen voor onze vrede en veiligheid. De veteranen van nu brengen daar nog steeds offers voor.

De veteranen van toen en van nu, verdienen ons respect,
onze aandacht en steun!

Hulp voor Helden
Prins Willem-Alexanderlaan 1429
7312 GB APELDOORN
055 - 355 40 39
info@hulpvoorhelden.nl
info@walk4veterans.nl
www.hulpvoorhelden.nl
NL26 INGB 0000 3860 00 ten name van Stichting KPPR

   

 
Bekijk online - Voorkeuren beheren of uitschrijven - Privacybeleid