VST | Walk4Veterans | Defensie helpt de zorg |Archery Solutions
Nieuwsbrief juli 2020

VST krijgt bikerteam erbij

Met een donatie van € 9.500 van Hulp voor Helden is het Veteranen Search Team (VST) een 'Bikerteam' rijker! Hulp voor Helden kon dankzij de steun van vele donateurs 6 fietsen, kleding en uitrusting bekostigen.

Het VST ondersteunt de politie bij (grootschalige) zoekacties naar vermiste voorwerpen of personen. Een Bikerteam kan het zoekgebied sneller doorkruisen en kan vlot de verbinding leggen tussen de verschillende teams.

Het Veterenen Search Team is ontstaan nadat een team veteranen deelnam aan de zoektocht naar de Utrechtse studente Anne Faber. Burgerzoekteams hebben veel begeleiding en aandacht nodig van de politie, maar veteranen door hun ervaring en professionele achtergrond niet. Het VST is tot nu toe 40 keer ingezet bij vermissingszaken en telt inmiddels ruim 1.400 vrijwilligers.

De politie is niet alleen enorm geholpen met hun inzet maar veteranen die niet meer volledig aan het werk kunnen, vinden weer een doel, kameraadschap en het gevoel weer iets te kunnen betekenen voor de maatschappij. Een inzet met de stichting geeft kracht en werkt mee aan het herstel van veteranen die in het verleden beschadigd zijn geraakt.

Op 16 juli overhandigde Hulp voor Helden-voorzitter Maarten Haverkamp de nieuwe fietsen aan VST-voorman Dennis van der Kraats en coördinator-bikerteam Richard Bang .

“Hulp voor Helden is blij dat zij het VST ondersteunt”, aldus Haverkamp. “Zo dragen wij bij aan dit waardevolle werk dat zingeving en kameraadschap geeft aan veteranen en daarnaast zo belangrijk is voor de vermisten en hun naaste familie". 

Walk4Veterans: vrij om te gaan

Met inmiddels ruim 100 deelnemers en meer dan € 15.000,- op de teller, is de zevende editie van de Walk4Veterans in volle gang!

Wandelaars, hardlopers en 'special forces' zijn in beweging voor dat ene doel: € 75.000,- inzamelen voor de training en plaatsing van een Veteranenhulphond. Doe jij ook mee??

Hoe doe je mee?
We dagen je uit om 75 kilometer te wandelen, hard te lopen of een eigen uitdaging te bepalen en daarmee € 75 aan sponsorgeld op te halen voor de Veteranenhond. Je loopt in de periode van 27 juni (Veteranendag) tot 12 september (de oorspronkelijke datum voor de Walk4Veterans), een periode van ongeveer  75 dagen.

75 dagen, 75 kilometer, € 75,- sponsorgeld; omdat wij dit jaar 75 jaar vrijheid vieren en vrij zijn om te gaan!

Je wandelt in je eigen omgeving op een zelf gekozen moment. Kies zelf een route of kies een van de 'vrijheidswandelingen', wandelingen met een link naar het thema 'Vrij om te gaan'. 

De coronamaatregelen laten ons een beetje ervaren wat het betekent als je vrijheid wordt ingeperkt, maar in principe ben je vrij om te gaan en staan waar je wilt.
Voor iemand met een posttraumatische stressstoornis (PTSS) is dat heel anders. Voor hen voelt het alsof ze voortdurend in quarantaine zijn. Een veteranenhond biedt uitkomst!

Doe mee en geef een veteraan zijn vrijheid terug!

Defensie helpt de zorg

Corona. We hebben er allemaal in meer of mindere mate mee te maken (gehad). Ook Defensie heeft de gevolgen van de pandemie ervaren. Oefeningen werden stilgelegd of uitgesteld en internationale missies werden afgeblazen. Maar er is niet stil gezeten.

Wist je dat via het Crisis Actie Team van Defensie in Den Haag allerlei initiatieven zijn gecoördineerd om steun te bieden in de coronacrisis ? Zo zijn er onder meer:

  • ruim 100 beademingsapparaten, infuuspompen, röntgen-en anesthesieapparaten ter beschikking gesteld aan ziekenhuizen.
  • 350 militair verpleegkundigen en artsen ingezet in diverse ziekenhuisen, verpleeg-en zorgcentra
  • militair verpleegkundigen ingezet om de personeelsdruk van een verzrogingstehuis in Heerde te verlichten.
  • assistentie verleend bij de herverdeling van patiënten uit Brabant en bij de opbouw van een zorghotel in Urmond.
  • hulp geboden bij voedselbanken

Zo hebben deze 'Defensie-helden-van-de-zorg' zich ingezet voor onze gezondheid en veiligheid!

Archery solutions

Handboogschieten, een toffe hobby! En tegelijkertijd  een uitlaatklep en ontspanning bieden  aan veteranen. Dat is wat Archery Solutions wil bereiken.

De handboogvereniging van ArcherySolutions is opgericht door veteranen, voor veteranen. Zij wil veteranen een clubgevoel bieden, een plek voor mensen met een zelfde achtergrond en die aan een half woord genoeg hebben om elkaar te begrijpen; een bijzondere vereniging dus met een maatschappelijk belang.
De handboogsport is een sport die veel concentratie en discipline vereist. Voor veel veteranen geeft dit een gevoel van rust want tijdens het schieten wordt de focus even niet gelegd op dat wat hen bezighoudt. De gedachtenstroom komt tot stilstand en dat heeft een ontspannende en therapeutische werking. Daarbij zorgt de vereniging er voor dat de veteranen die zich anders in huis zouden verstoppen zich onder de mensen begeven.

Op zaterdag 3 oktober organiseert Archery Solutions een handboogwedstrijd waarbij de opbrengst (deels) ten goede komt aan de training en plaatsing van een veteranenhulphond.
Een prachtig initiatief waar we dankbaar voor zijn! 

Inschrijven voor de wedstrijd kan nog steeds!

Wil jij ook in actie komen voor Hulp voor Helden? Kijk dan op onze website naar de mogelijkheden!

Hulp voor Helden
Prins Willem-Alexanderlaan 1429
7312 GB APELDOORN
055 - 355 40 39
info@hulpvoorhelden.nl
www.hulpvoorhelden.nl
NL26 INGB 0000 3860 00 ten name van Stichting KPPR

   

 
Bekijk online - Voorkeuren beheren of uitschrijven - Privacybeleid