Wandelen als pelgrims

Hulphond geeft vrijheid

Monique Egbers werkt als trainster bij Hulphond Nederland. Zij weet als geen ander wat zo'n unieke viervoeter kan betekenen voor iemand die de deur nauwelijks meer uit durft uit angst voor paniekaanvallen en herbelevingen.

‘Samen met de hond maakten we een wandeling, iets wat ze eerder niet durfde', vertelt ze over een recent bezoek aan een veteraan. Uit ervaring weet Monique dat een hulphond vrijheid, zekerheid en veiligheid terug kan geven. Een goede match vinden tussen hond en baas is daarvoor een eerste vereiste en daarna volgt een intensief trainingstraject. Een hulphond is geen robot en is niet geschikt voor iedereen. Gelukkig kent Monique veel succesverhalen. 'Het maakt me blij als ik zie hoe veteranen weer met ontspanning in het leven staan'. 

Klik hier voor Monique's boeiende ervaringen.

Deelnemers in het zonnetje!

Hans en Ellis van Lent uit Arkel gaan van 15 augustus tot 4 september op pad door het Brabantse land in het kader van de Walk4Veterans.

Normaal gesproken wandelen zij in hun vakantie als pelgrims een stuk van de route naar Santiago de Compostella. Zij leggen dan 400 tot 500 kilometer af in 20 dagen. Dit jaar besloten ze in verband met het coronavirus om in Nederland te gaan wandelen als alternatief.

“Doordat ik zelf veteraan ben, ben ik zeer betrokken bij de kameraden die door omstandigheden zijn aangewezen op een hulphond”, vertelt Hans. Daarom wilden ze dit jaar hun wandelvakantie in het teken stellen van ons mooie doel: geld ophalen voor een veteranenhond!

Ze wandelen het Zuiderwaterliniepad (totaal 290 km) en bepalen als ware pelgrims onderweg waar ze wat kunnen eten of drinken en waar ze kunnen slapen of kamperen. En al gaande genereren ze aandacht voor hun missie. Hun belevenissen zijn te volgen op hun Facebookpagina, Wandelen als Pelgrim.

Langs de bunkers

Op het Zeeuwse eiland Noord-Beveland kun je een GPS-ontdekkingstocht lopen van 7 kilometer.

Tegen betaling van een borg neem je een GPS-apparaat mee en wandel je naar een bunker uit de Tweede Wereldoorlog. De bunker was een onderdeel van de Atlantikwall, een 2.685 kilometer lange verdedigingslinie die de Duitsers aanlegden om een geallieerde invasie te voorkomen. Onderweg krijg je diverse vragen om de omgeving beter te leren kennen en ook bij de bunker zelf valt het nodige te ontdekken!

Voor meer prachtige routes kijk je bij de vrijheidsroutes op de site!

media-aandacht

Diverse deelnemers aan de Walk4Veterans hebben de aandacht van (lokale) media inmiddels gezocht en ook gekregen!

Maar, hoe doe je dat?

Het gepersonaliseerde persbericht op de site maakt het je makkelijk! Download het Word-document en vul de gele velden in met je eigen informatie zoals je naam, woonplaats en motivatieboodschap. Maak de boodschap zo kort en krachtig mogelijk en probeer de lezer in je verhaal te trekken. Mail het bericht vervolgens naar (lokale) kranten en huis-aan-huis-bladen in jouw omgeving. Mailadressen van de diverse redacties zijn goed vindbaar op internet.

We gaan voor landelijke bekendheid en die € 75.000 voor de training en plaatsing van een veteranenhond!

Hulp voor Helden
Prins Willem-Alexanderlaan 1429
7312 GB APELDOORN
055 - 355 40 39
info@hulpvoorhelden.nl
info@walk4veterans.nl
www.hulpvoorhelden.nl
NL26 INGB 0000 3860 00 ten name van Stichting KPPR

   

 
Bekijk online - Voorkeuren beheren of uitschrijven - Privacybeleid