"Parachutespringen betekent voor mij: vrijheid!"

Tussenstand: al € 25.000 bereikt!

Vrij om dóór te gaan!

Na een paar tropische weken is het weer prachtig wandelweer en de verhalen hoe jullie je op allerlei manieren inzetten blijven binnenstromen. Zo lopen Hans en Ellis deze weken 'als pelgrims' het Zuiderwaterliniepad van 290 km door Brabant. En Bernard heeft een ‘mini-Nijmeegse’ vierdaagse uitgezet rond de voormalige kazerne van Vught, waar hij als genist jaren werkte. Nelly (92) ziet een wandeltocht niet meer zo zitten, maar maakt volgende week nog één parasprong...!

Ondertussen hebben we met elkaar al € 25.000 opgehaald, waarmee we één veteraan een hulphond kunnen geven. Een práchtig resultaat!
Gaan we de tweede ook nog halen?! Eén van de belangrijkste lessen die ik leerde over fondsenwerving: als jij oprecht overtuigd bent dat een bepaald doel van wezenlijk belang is voor je medemens, moet je nooit schromen om anderen 'gewoon' te vragen dat doel te steunen.      
Jos Brouwer, manager Hulp voor Helden

"Parachutespringen geeft mij een ultiem gevoel van vrijheid!"

"Ik wil graag meedoen met de Walk4Veterans, maar dan wel met een bijzondere uitdaging!", zei de 92-jarige mevrouw Nelly Singerling toen ze ons belde. "Het is nog een laatste wens van me om nog één keer een parachutesprong te maken! Het moment dat je uit een vliegtuig stapt, geeft het ultieme gevoel van vrijheid! Dat gun ik een veteraan met PTSS ook!"

In 1947 begon de toen 18-jarige Nelly als MARVA (Marine Vrouwenafdeling) bij de verbindingsdienst. Ze werd opgeleid om telexberichten te (de)coderen en werd ook uitgezonden naar het toenmalige Nederlands-Indië. Daarnaast leerde ze parachutespringen en werd in 1958 Nederlands kampioene paraspringen!

Op zaterdag 29 augustus is het zover en maakt Nelly een tandemsprong met de Parachute Group Holland (PGH). Uiteraard als het weer en haar gezondheid het toelaten. De PGH bestaat uit oud militairen, veteranen en andere parachutisten die memorial jumps maken, bijvoorbeeld tijdens de Market Garden-herdenkingssprongen op de Ginkelse Heide. Natuurlijk laten we jullie via social media weten hoe het haar vergaat!

Team in het zonnetje

Naast individuele deelnemers lopen velen de Walk4Veterans ook in teamverband. Zoals het team van 'Platform Militaire Historie Ede'. Cindy, Ronald, Martin en 2 Alberts maken deel uit van een groep vrijwilligers die sinds 2006 de Militaire historie van Ede levendig houdt met exposities, battle fieldtours, lezingen en herdenkingen. Activiteiten met thema's als bevrijding, bezettingstijd of Jodenvervolging.

"De Walk4Veterans sluit goed aan bij onze doelstelling en door onze deelname kunnen we actief een steentje bijdragen!", zegt teamcaptain Ronald van Riet.

Overigens zet het platform zich ook met een Veteranenontmoetingscentrum al jaren in voor het welzijn van militairen en veteranen. Hiermee creëren zij een veilige plek voor ontmoeting en kameraadschap en bieden waar nodig een luisterend oor en nuldelijnszorg!

"Het leven wordt beter als je in beweging komt"

Jullie kennen Maurits Heikoop inmiddels als vrijwilliger bij de Walk4Veterans en van de vlogs die hij maakt over de trailruns. Hij is instructeur bij Defensie en ook fanatiek duursporter!

"Mede dankzij de inzet van talloze militairen hebben we het hier zo goed"

Bewegen zit in zijn bloed en het is Maurits zijn passie om mensen in beweging te krijgen. Daarom zet hij zich in voor de Walk4Veterans. Uiteraard ook voor het doel: een veteraan met PTSS zijn vrijheid teruggeven. Want vrijheid is kostbaar, aldus Maurits.

Benieuwd hoe hij mensen motiveert om mee te doen? Lees dan: "Iedereen kan meedoen: wandelaars, trailrunners en mindervaliden".

Hulp voor Helden
Prins Willem-Alexanderlaan 1429
7312 GB APELDOORN
055 - 355 40 39
info@hulpvoorhelden.nl
info@walk4veterans.nl
www.hulpvoorhelden.nl
NL26 INGB 0000 3860 00 ten name van Stichting KPPR

   

 
Bekijk online - Voorkeuren beheren of uitschrijven - Privacybeleid