Hoe ver zijn we met de Walk4Veterans?

Tussenstand

De Walk4Veterans is nu een maand van start en met 115 deelnemers en ruim  € 18.000,- op de teller zijn we goed op dreef. Op naar de € 75.000,-!

Tips

  • Vraag je buurman of -vrouw, je klasgenoot, je beste vriend(in) of je sportmaat om mee te doen; met z'n tweeën of meer wandelen of hardlopen is veel gezelliger en  beter vol te houden. En inschrijven kan nog steeds!
  • Stel jezelf haalbare doelen. Iedereen kan op zijn of haar manier meedoen en iedere bijdrage telt!
  • Schrijf naar de lokale krant of huis-aan-huis-blad en stuur hen de flyer of het persbericht toe.
  • Volg ons op Facebook en Instagram en plaats berichten met @walk4veterans of #walk4veterans. 
  • Mail de flyer uit de sponsorkit naar je sport-of hobbyclub, om deze onder de clubleden te verspreiden.
  • Print de poster uit de sponsorkit en hang hem op, op je werk,(sport)club of thuis zodat zichtbaar wordt dat je meedoet.
  • Loop in je eigen omgeving of gebruik één van de vrijheidsroutes. Heb je zelf een mooie route die aansluit bij het thema  'Vrij om te gaan'? Plaats deze dan op social media met de # of @Walk4Veterans!

Veteranenhond Laslo voelt baasje Robert haarfijn aan

Vrijheid is niet iets waar je elke dag bij stilstaat. Dat je vrij bent om te kiezen wat je vandaag gaat doen, vrij bent om te gaan en staan waar je wilt, vrij om je mening te geven. Maar wat als je geen vrijheid meer hebt of die niet meer kunt ervaren? Wat betekent vrijheid dan nog? We vroegen het aan Robert Ghielen, veteraan en deelnemer aan de Walk4Veterans. Hij loopt samen met zijn hulphond Laslo.

'Laslo houdt me regelmatig een spiegel voor'

Op zijn sponsorpagina staat het er nuchter: “Ik ben veteraan en kreeg in 2014 de diagnose PTSS. In 2016 liep ik de Walk4Veterans . Nu opnieuw, maar met mijn hulphond Laslo, om andere veteranen te steunen!”  Achter die woorden van Robert Ghielen gaat echter een heftig verhaal schuil.

Het verhaal van Robert maakt weer eens goed duidelijk waarom  jij aan de Walk4Veterans meedoet!
Benieuwd naar zijn verhaal? "Laslo zit er nooit naast!"

Deelnemers in het zonnetje!

Naast wandelaars en hardlopers doen er ook zogenaamde ‘special forces’ mee aan de Walk4Veterans. Zoals Erna.

Ze heeft een aandoening die leidt tot verharding van haar bindweefsel en ze zit in een rolstoel. Ook heeft ze hulphond Kaiko. Zonder hem zou Erna waarschijnlijk niet zelfstandig kunnen wonen.  Ze doet elk jaar mee aan de Walk4Veterans omdat ze anderen de vrijheid gunt die ze dankzij Kaiko ervaart.  

Dit jaar heeft Erna zich ten doel gesteld om 750 kilometer af te leggen. En dat is nog een hele inspanning voor Erna. “Het klinkt misschien raar, maar ik ben kapot na een wandeling. Het is net zoiets als wanneer jij hardloopt”, legt Erna uit. Het kost haar bijvoorbeeld al aardig wat kracht om rechtop te blijven zitten.

Toch is Erna vastbesloten voor haar doel te gaan.  "Je moet doelen stellen, anders zak je weg’’, weet ze. “ Af en toe is het best knokken, maar het leven is het waard om voor te vechten!” En dat doet Erna, want de teller staat inmiddels op 450 kilometer!

Waar wandel jij voor vrijheid?

Wat is Nederland toch mooi! Dat ontdek je bijvoorbeeld in het Nationaal Park De Biesbosch, waar je prachtige vrijheidswandelingen kunt maken.

De Biesbosch is een uniek en beschermd natuurgebied en het grootste zoetwatergetijdengebied van Europa.

In de Tweede Wereldoorlog heeft de Biesbosch een grote rol gespeeld. Het was een schuilplaats voor vele onderduikers door de wirwar aan kreekjes. De bezetters kenden de weg niet en konden zo makkelijk verdwalen. In de winter van 1944-1945 was de Biesbosch het grensgebied tussen bevrijd en bezet Nederland en werden er levensgevaarlijke verbindingen opgezet tussen beide delen van Nederland. Tijdens excursies en in de tentoonstellingen in het bezoekerscentrum, wordt ook aan dit deel van onze geschiedenis aandacht besteed.

Kortom, een bezoek aan de Biesbosch is meer dan de moeite waard!

Nog meer inspriratie nodig om te wandelen? Neem dan een kijkje bij de vrijheidsroutes!

Hulp voor Helden
Prins Willem-Alexanderlaan 1429
7312 GB APELDOORN
055 - 355 40 39
info@hulpvoorhelden.nl
info@walk4veterans.nl
www.hulpvoorhelden.nl
NL26 INGB 0000 3860 00 ten name van Stichting KPPR

   

 
Bekijk online - Voorkeuren beheren of uitschrijven - Privacybeleid