Verbondenheid en kameraadschap

Finish in zicht!

De laatste week van de Walk4Veterans 2020 is ingegaan en de finish is in zicht!

Er is 75 dagen fanatiek gewandeld, hardgelopen of op een andere manier volop ingezet om geld op te halen voor ons doel: de training en plaatsing van een veteranenhulphond. Een hond die écht het verschil maakt in het leven van een veteraan met een Post Traumatisch Stress Stoornis. Een hond die vrijheid teruggeeft!

En er gebeurt nog van alles deze laatste week. Kevin loopt zijn trailrun van 75 kilometer, het team 'Veterans2canrule' loopt zaterdag geheel Corona-proof haar eigen Walk4Veterans en Nelly maakt, als het weer het toelaat,aankomend weekend haar parachutesprong!

Zet jij ook de eindspurt in??  Loop je laatste kilometers en moedig je sponsors nog één keer aan! 

Verbondenheid en kameraadschap

Last but not least in de verhalenreeks rondom het thema 'Vrij om te gaan', is Kees de Rijke, brigadegeneraal en bestuurslid van Hulp voor Helden.

'We zijn brothers in arms'

“Jaren geleden trok de kameraadschap binnen Defensie me aan en dat doet het nog steeds. Het is lastig om dit gevoel uit te leggen. We trainen samen, gaan samen op missie, doorstaan samen ontberingen en delen lief en leed. Dit schept een diepe onderlinge band. Wat er ook gebeurt; we laten elkaar niet in de steek. Deze vorm van kameraadschap vind je nergens anders. We zijn brothers in arms", aldus Kees. 

Benieuwd naar het hele verhaal van generaal De Rijke over onvoorwaardelijke kameraadschap, missies en vrijheid? Samen beschermen wat ons dierbaar is, dat is zijn drive. 

foto: Defensie

Maurits vlogt

 'Onze' Maurits is nog 1 keer op pad gegaan om een mooie route te lopen en te vloggen. Natuurlijk om jou te inspireren tot het maken van mooie wandelingen!

Dit keer heeft hij de Airborne Freedom Trail gelopen, van Wolfheze naar Arnhem. Deze trail loopt in het spoor van de militaire operatie Market Garden en komt langs talloze herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog. Op de achtergrond van de video zie je de John Frostbrug. 

Deze brug loopt over de Nederrijn in het centrum van Arnhem en is vernoemd naar de Engelse luitenant-kolonel John Dutton Frost. Frost bereikte de brug tijdens de slag om Arnhem  maar slaagde er niet in om hem op de Duitsers te heroveren. Tijdens het herdeninkingsconcert van de slag om Arnhem, fungeert deze brug als podium en je kent hem misschien ook van de film 'A bridge to far'.

Bij de vrijheidsroutes op de website vind je diverse prachtige wandelingen die refereren aan de operatie 'Market Garden'. 

Vrijheidsroute Ginkelse Heide

Nog wat inspriratie nodig voor een laatste mooie wandeling voor de Walk4Veterans? Maak dan de 15 kilometer lange rondwandeling op de Ginkelse Heide! Die naam ken je vast uit de Tweede Wereldoorlog omdat er luchtlandingen plaatsvonden. De Ginkelse Heide is een natuurreservaat die bekend staat om zijn uitgestrekte heidevlaktes.

In 1944 bedacht de Engelse commandant Montgomery een gedurfd plan die hij de codenaam 'Market Garden' meegaf. Het doel was om met een luchtlandingsoperatie (Market) en een grondoffensief (Garden) vanuit België op te rukken naar het IJsselmeer en hiermee de Duitsers zo te treffen dat zij verslagen zouden worden. Het plan mislukte en 18.000 geallieerde militairen kwamen om het leven, werden krijgsgevangen gemaakt of raakten gewond. 

Ieder jaar wordt deze operatie herdacht met de zogenaamde Airborne luchtlandingen op de Ginkelse Heide. Een wandeling in dit bewogen en zwaar bevochten gebied is de moeite waard!

Neem een kijkje bij ons vrijheidsroutes voor nog meer mooie wandelingen!

Deelnemer in het zonnetje

Getriggerd door de advertentie in Checkpoint, hét magazine voor en over veteranen, is Kees Rombouts aan het wandelen gegaan voor de Walk4Veterans.

In het weekend van 28 tot en met 30 augustus heeft luchtmachter Kees 'zijn' 75 kilometer ruimschoots gehaald. Op vrijdag en zaterdag wandelde hij zo'n 60 kilometer kriskras door het Rijk van Nijmegen, een streek in het zuidoosten van Gelderland. Als afsluiter liep hij de Sunsetmarch over de nieuwe Waalbrug op zaterdagavond. Deze mars is een eerbetoon aan de geallieerde militairen en met name aan de 48 Amerikanen die bij de oversteek van de Waal in 1944 om het leven kwamen.

Op zondag 30 augustus liep Kees zijn resterende kilometers  rondom de Overasseltse en Hatertse vennen met af en toe flinke hoosbuien!

Met uiteindelijk 90 kilometer op de teller en het prachtig sponsorbedrag van €1.200,- heeft Kees zijn doelstelling ruimschoots gehaald. Dank voor je inzet Kees, en hopelijk tot volgend jaar!

En dan nog even dit...

Wist je dat...

..... De sponsoring voor de training en plaatsing van een veteranenhulphond nu op ruim € 30.000 staat?
..... We enorm dankbaar zijn dat er zo'n groot bedrag is opgehaald?
..... We op 12 september de voorlopige opbrengst bekend maken van de Walk4Veterans?
.....Dit bedrag nog op kan lopen door bedragen die na de einddatum binnenkomen? Wandel dus gerust nog even door!
..... We heel benieuwd zijn naar jouw verhalen over de W4V? Post deze op Facebook en Instagram met de #Walk4Veterans. 
..... We  heel graag weer aan de slag gaan voor een nieuwe Walk4Veterans in 2021?
..... We jou daar weer van harte voor uitnodigen??

Hulp voor Helden
Prins Willem-Alexanderlaan 1429
7312 GB APELDOORN
055 - 355 40 39
info@hulpvoorhelden.nl
info@walk4veterans.nl
www.hulpvoorhelden.nl
NL26 INGB 0000 3860 00 ten name van Stichting KPPR

   

 
Bekijk online - Voorkeuren beheren of uitschrijven - Privacybeleid