Walk4Veterans | Missionkit | Leestips | VST
Nieuwsbrief oktober 2020

Walk4Veterans 2020

De Walk4Veterans 2020 zit erop, de finish is bereikt!

In 75 dagen tijd is er gewandeld, hardgelopen, met de rolstoel gereden en zelfs parachutegesprongen. En al deze activiteiten hebben het geweldige bedrag van € 35.000,- opgebracht!

De Walk4Veterans was anders dan anders door Corona. In plaats van een eendaags wandelevenement was het dit jaar een online evenement dat startte op 27 juni, de landelijke Veteranendag, en eindigde op 12 september, de oorspronkelijke datum van de Walk4Veterans. Alle deelnemers hebben zich ingezet vanuit hun eigen omgeving, op hun eigen manier en tijd. Neem een kijkje bij de verhalen, wandel zelf nog eens een vrijheidsroute of kijk bij de impressie 2020 om een indruk te krijgen van de Walk4Veterans 2020!

W4V_sq400_400.jpgWe zijn dankbaar voor het prachtige resultaat en trots op alle deelnemers die zich vol overgave ingezet hebben en op alle sponsors die zo gul gegeven hebben! Van de AFMP,  dé Defensievakbond, ontvingen we vlak voor de sluiting van de Walk4Veterans nog een geweldige gift
van € 1.000,-!

De opbrengst is 12 september symbolisch overhandigd aan Hulphond Nederland, die de opleiding en plaatsing van veteranenhonden verzorgt om zo veteranen hun vrijheid terug te geven!

Wil jij ook een steentje bijdragen? 

Marine missionkit

In de afgelopen 9 maanden zijn diverse Marine-schepen uitgevaren. Zo ging er een fregat  voor 6 maanden naar de Perzische Golf. Twee mijnenvegers  vertrokken op missie voor de NAVO naar het noordelijk deel van de Atlantische Oceaan. Er voeren diverse patrouille vaartuigen in het Caribisch gebied in verband met drugsoperaties en kustwachttaken. En er vertrok een onderzeeër naar een geheime bestemming! 

Bij het uitvaren van deze Marine-schepen, kregen de ongeveer 400 opvarenden een speciale Marine-editie van de MissionKit mee. In deze MissionKit zitten diverse items, onder andere een dagboekje,  om de communicatie tussen de uitgezonden militair en zijn of haar thuisfront te ondersteunen en krijgen zij met de Kit een blijk van waardering vanuit de samenleving.

Het speciale aan de Marine-editie is dat alle columns in het dagboekje geschreven zijn door een vlootpredikant waardoor de verhalen heel herkenbaar zijn voor Marine mannen en vrouwen. De columns beschrijven het leven aan boord gezien door de ogen van de denkbeeldige matroos 'Frekkel'.  De verhalen worden opgevrolijkt met grappige cartoons. Ook de foto's die gebruikt zijn, zijn typerend voor de Marine met schepen en fregatten.

Wil jij ook een bijdrage leveren aan de MissionKit om zo de mannen en vrouwen die zich inzetten voor onze vrede en veiligheid een hart onder de riem te steken?

Leestips

Recent zijn een aantal boeken uitgegeven die een kijkje geven in de belevingswereld van militairen, veteranen en hun thuisfront. Een kijkje achter de schermen die nog weer eens extra doet beseffen waarom aandacht, erkenning en steun voor hen zo ontzettend belangrijk en nodig is! De moeite van het lezen waard!

Vrouwen in de fontlinie:
Auteur: Johan Kroes
Uitgever: Lux Uitgeverij
ISBN: 978 94 91935 282

Dit boek gaat over vrouwelijke militairen binnen de Nederlandse Krijgsmacht. Een uniek verhaal over hun strijd voor een volwaardige positie binnen het leger en over hun inzet voor vrede en veiligheid.  Het boek is verkrijgbaar via www.vrouwenindefrontlinie.nl. Een deel van de opbrengst is voor Hulp voor Helden.

Als vrede je missie is:
Auteur: Mineke de Vries
Uitgever: Batavia Publishers
ISBN: 978 94 61852 830

Dit boek beschrijft de keerzijde van militaire inzet voor vrijheid. Het bevat interviews met veteranen die psychische schade opliepen van hun uitzending. Ze vertellen openhartig over hun missie, wat zij meemaakten en hoe zij hun leven daarna weer oppakten - of niet. Hun verhalen worden afgewisseld met die van hulpverleners en ook het thuisfront komt aan het woord. Het boek is o.a. verkrijgbaar via Bol.com

Oorlog in de Operatiekamer:
Auteur: Maaike Hoogewoning
Uitgever: White Elephant Publishing
ISBN: 978 90 79763 269

Dit is het verhaal van eerste luitenant Maaike Hoogewoning, die 2 keer als operatieassistant in een militair ziekenhuis in Afghanistan werkzaam was. Ze vertelt over het leven op een militaire basis en wat er gebeurt in het ziekenhuis; over haar inspanningen om samen met haar collega's zieke en gewonde collega's en ook Afghaanse burgers te helpen met de beste geneeskundige hulp die ze kunnen bieden.  Het boek is verkrijgbaar via de site van Maaike.

Veteranensearch team

De stichting Veteranensearchteam (VST) bestaat nu 3 jaar en is druk aan de weg aan het timmeren.

De stichting heeft inmiddels 1600 vrijwilligers waarvan 90 % veteranen en 10 % overige geuniformeerde beroepen. Ze staan ter beschikking van de politie om ingezet te worden tijdens zoekacties naar vermiste personen en goederen. Een klein deel van de vrijwilligers is in het verleden beschadigd geraakt bij het uitvoeren van missies. Wanneer zij met de stichting ingezet worden, geeft dat een gevoel van kracht en kameraadschap, een gevoel van 'er weer toe doen'. Ze kunnen zo een actieve bijdrage leveren aan de maatschappij! Niet alleen de politie is dankbaar voor hun inzet maar ook de families van vermisten die zekerheid krijgen over  hun geliefden. 

Met de donatie van € 9.500,- van Hulp voor Helden heeft het VST 6 fietsen aangeschaft voor een bikerteam. De fietsen worden door verschillende vrijwilligers uitgeprobeerd en zo wordt gekeken of het fietsen bij hem of haar past. Het team zal gaan bestaan uit een mix van mannen en vrouwen en mensen die wel of geen traumatische ervaringen hebben doorgemaakt. Zo wordt met grote zorgvuldigheid het uiteindelijke bikerteam samengesteld. De vrijwilligers zullen met regelmaat een fietstraining volgen en een opleiding krijgen om de fietsen te onderhouden en te repareren. 

De eerste ervaringen met de mooie nieuwe fietsen zijn veelbelovend: ze fietsen heerlijk!

Hulp voor Helden
Prins Willem-Alexanderlaan 1429
7312 GB APELDOORN
055 - 355 40 39
info@hulpvoorhelden.nl
www.hulpvoorhelden.nl
NL26 INGB 0000 3860 00 ten name van Stichting KPPR

   

 
Bekijk online - Voorkeuren beheren of uitschrijven - Privacybeleid