Vrijheidsverhalen | Maurits vlogt | Tips & Weetjes| Deelnemers

Vrijheidsverhalen

Wat betekent vrijheid voor jou? Hoe beleef jij vrijheid? Deze en ander vragen werden gesteld aan diverse mensen die de Walk4Veterans een warm hart toedragen: militairen en/of veteranen, deelnemers en vrijwilligers. De interviews zijn verwerkt in hartverwarmende verhalen, vrijheidsverhalen!

De tweede in deze serie is directeur van het Veteraneninstituut, kolonel Ludy de Vos.

Ludy deed namens het Veteraneninstituut een donatie  van € 750,- voor ons doel: het trainen en plaatsen van een veteranenhond. Namens onze veteranen: Heel erg bedankt, wat een geweldig gebaar!

               ‘Met de Walk4Veterans vertellen we het verhaal'


Tijdens zijn eerste missie in Bosnië komt Ludy de Vos in aanraking met de gruwelijke effecten van de oorlog. Terug in Nederland kan hij het moeilijk loslaten en werkt hij aan zijn herstel. De lessen die hij leerde, deelt hij nu met anderen. “Het is  belangrijk dat de samenleving achter ons staat.”

Ludy geeft de lessen door aan militairen en veteranen die op missie zijn  geweest en helpt hen om hun plekje in de samenleving terug te vinden. Het is zowel voor hemzelf als de ontvanger, heilzaam. Terug van missie voelen militairen zich vaak vervreemd en hebben het idee dat de samenleving hen niet begrijpt. Ludy moedigt hen aan om hun verhaal te vertellen.

"Ook met de Walk4Veterans vertellen we het verhaal; door zichtbaar te zijn en interactie te creëren tussen militairen en burgers. Zodat de samenleving het belang van Defensie en de (na)zorg voor militairen en veteranen nog meer gaat inzien", aldus Ludy.

Benieuwd naar Ludy's hele verhaal? 'Ook ik heb met mijn poten in de modder gestaan'.

Maurits vlogt

Voor de tweede keer is 'onze' Maurits op pad geweest om te vloggen voor de Walk4Veterans. Hij heeft dit keer een route gelopen van in totaal 33 kilometer die loopt van Maarn naar Rhenen. Maurits heeft hem hardgelopen maar je kunt hem natuurlijk ook (in twee keer?) wandelen.

De trail loopt over de 14 hoogste toppen van de Utrechtse heuvelrug, waaronder de Grebbenberg, het meest historische punt van de heuvelrug. Je passeert het militair ereveld Grebbeberg te Rhenen, een van de begraafplaatsen die door de oorlogsgravenstichting onderhouden wordt. Hier liggen o.a. meer dan 400 Nederlandse militairen begraven die hun leven gaven in mei 1940 in de strijd om het zuidelijkse gedeelte van de Grebbelinie. 

Tips & Weetjes

Om het wandelen met kinderen nog leuker te maken kun je gaan schatzoeken, oftewel geocaching. Een super leuk spel voor GPS of smartphone. Via de app-store kun je een gratis app downloaden zoals bijvoorbeeld Geochacing Buddy en op zoek gaan naar 'schatten'. De schatten zijn doosjes, kistjes of bakjes waar een logboekje in zit en vaak ook ruilvoorwerpen. Laat vooral een leuke boodschap achter in de logboekjes voor de schatzoekers na jou en post een foto met je schat op onze facebook of instagram account!

Voor je vrienden uit Belgie die je willen sponsoren, is er nu de mogelijkheid om via Bancontact te betalen. En voor je Duitse vrienden kan dit via Giropay. Zowel Bancontact als Giropay, zijn betaalsystemen zoals iDeal. De mogelijkheden om vanuit andere landen te doneren worden nog onderzocht.

Om je sponsors aan te moedigen is je motivatieboodschap op je persoonlijke sponsorpagina heel belangrijk. Je kunt in totaal 160 tekens gebruiken. Heb je moeite met je tekst? We helpen je graag!
Ook een profielfoto doet het vaak goed. Lever deze aan via info@walk4veterans.nl en je foto wordt toegevoegd aan je profiel.

"Waar kan ik mijn gelopen kilometers registreren en hoe controleren jullie dat?", is een vraag die regelmatig gesteld wordt. Nou, controleposten zijn er niet dit jaar! Je kilometers kun je zelf bijhouden via een app of op papier. Het lukt ons niet om dat van iedere deelnemer te controleren. Het belangrijkste is dat je lekker in beweging komt en we gaan voor dat ene doel: zo veel mogelijk geld ophalen voor de Veteranenhond. En natuurlijk vinden we het leuk als je via de social media laat zien waar je gelopen hebt!

> 100 deelnemers en ruim € 15.000,-!

Inmiddels zijn er meer dan 100 deelnemers en is de € 15.000,- gepasseerd! Wat super gaaf! Op naar het streefbedrag van € 75.000,- ; dat zou toch een geweldig bedrag zijn?!

Alle deelnemers zijn belangrijk en iedereen doet op zijn of haar eigen manier mee en elke bijdrage telt! Een paar deelnemers willen we graag even in het zonnetje zetten, zoals André.

André is beroepsmilitair en ging op 14 juli met functioneel leeftijdsontslag. Om zijn militaire loopbaan in stijl af te sluiten, heeft hij op dinsdag 13 juli, 75 kilometer gewandeld op1 dag en dat zonder te trainen! Zoals hij zelf aangeeft is dit zijn laatste inspanning als actief en gezonde militair. Anderen brachten het er soms minder goed vanaf en op deze manier wil ook André zijn steentje bijdragen om een getraumatiseerde veteraan een stukje vrijheid terug te geven. Zijn doelstelling was om € 1000,- aan sponsorgeld op te halen....en die is met € 1.185,- ruimschoots gehaald! André, wat een super prestatie en namens onze veteranen: bedankt!

Ga jij ook een bijzondere uitdaging aan of ken je iemand die dat gaat doen? Laat het ons weten via Facebook of Instagram en gebruik #Walk4Veterans.

Hulp voor Helden
Prins Willem-Alexanderlaan 1429
7312 GB APELDOORN
055 - 355 40 39
info@hulpvoorhelden.nl
info@walk4veterans.nl
www.hulpvoorhelden.nl
NL26 INGB 0000 3860 00 ten name van Stichting KPPR

   

 
Bekijk online - Voorkeuren beheren of uitschrijven - Privacybeleid