Veteranenlocatie | Thuisfront | Ontwikkelingen | Walk4Veterans | Wijziging
Nieuwsbrief voorjaar 2021

Veteranenlocatie

Maak een veilige ‘bunker’ voor veteranen mogelijk!

Samen bouwen wij aan een veilige ‘bunker’  voor onze veteranen. Een plek om samen te komen, om te werken en te relaxen. Een plek waar je op adem kunt komen en je verhaal kwijt kunt.

Samen één locatie met één missie

Een duurzame plek voor alle actieve en post-actieve militairen en veteranen, in samenwerking met Defensie, Nederlands Veteraneninstituut en Hulp voor Helden. De eerste locatie wordt momenteel gerealiseerd op het voormalige munitiedepot Mantingerveld in Nieuw Balinge (Drenthe).

Inzameling voor de realisatie van een voorbeeld locatie

Met jouw steun kan er een jaar lang samengewerkt worden aan de realisatie van één voorbeeldlocatie – een solide basis voor uitbreiding naar volgende locaties. Kunnen wij op jouw steun en stem rekenen? Want door te doneren laat je weten dat je het belangrijk vindt. En hoe meer stemmen, des te meer aandacht wij kunnen vragen voor de uitbreiding van dit initiatief. Dus doneer en laat je stem horen!

Voor meer informatie over dit mooie project klik hier!

Het thuisfront in Corona-tijd

Ook in corona-tijd gaan er militairen op missie. En iedere militair heeft een thuisfront. Dat kunnen zijn of haar ouders zijn, een partner en/of kinderen. Hoe ervaart het thuisfront de uitzending van zijn of haar militair? En hoe werkt dat in Corona-tijd? We vroegen het aan Tahné Kleijn, partner van een militair op missie!

"Als thuisfront kom je altijd op de tweede plaats"

Tahné is 30 jaar oud en woont met haar militair Paul in Helmond. Ze is afgestudeerd aan de kunstacedemie en werkt als freelancer.

'Ik ben kunstenaar en het maken van dingen geeft mij rust. Door het maken van een afscheidskado bereid ik me voor op het afscheid van Paul. Daarnaast probeer ik mijn zorgen zoveel mogelijk te delen met de mensen om mij heen", aldus Tahné. Maar zodra het voor de omgeving gewoon geworden is dat Paul weg is, wordt het voor Tahné lastig.

Lees hier het complete verhaal en ontdek waar het thuisfront van een uitgezonden militair tegenaan loopt!

Ben jij thuisfront van een militair en vindt je het leuk om je verhaal te vertellen hoe jij het ervaart als je militair op missie is? Neem dan contact met ons op en deel je verhaal.

Ontwikkelingen voor veteranen met PTSS

Veteranen die hun trauma’s verwerken met behulp van paarden, virtual reality, met MDMA of een terugkeerreis. Tien jaar geleden was dit nog ondenkbaar, maar nieuwe therapieën geven veelbelovende resultaten bij veteranen met chronische PTSS.

“Het zijn geen tovermiddelen en je kunt ze alleen gebruiken bij een
veteraan die er klaar voor is"

Hoogleraar en kolonel-arts Eric Vermetten is een vurig pleitbezorger van innovaties in de zorg, omdat hij ziet dat ruim de helft van de veteranen met PTSS geen baat heeft bij reguliere behandelmethodes. Lees hier het interview met deze bevlogen professor. 

Foto: Universiteit Utrecht

Walk4Veterans 2021

Vrij om te gaan!   W4V-logo1.jpg

Van zaterdag 26 juni (Nationale Veteranendag) tot en met zaterdag 11 september organiseren we de 8e editie van de Walk4Veterans!

Schrijf je in vanaf 1 april a.s. en ga wandelen, hardlopen of een andere uitdaging aan en laat je sponsoren. Het sponsorgeld komt ten goede aan diverse projecten voor Veteranen zoals bijvoorbeeld de Veteranehond.

We dagen je uit om gedurende 75 dagen, 75 kilometer af te leggen en ten minste € 75,- sponsorgeld op te halen voor onze  veteranen. Jouw deelname maakt echt het verschil in het leven van hen die zich inzetten voor onze  vrede en veiligheid!

Houdt onze website in de gaten en volg ons ook op facebook klein.png!

wijziging

Ons rekeningnummer NL47INGB0000000241, dat speciaal gereserveerd is voor het Fonds Veteranenhond, komt te vervallen om te besparen op bankkosten en er zo voor te zorgen dat er nog meer aan het doel besteed kan worden.

Het project Veteranenhond kun je natuurlijk onveranderd blijven steunen! Alle giften kunnen voortaan overgemaakt worden naar NL26INGB0000386000 t.n.v. Stichting KPPR. In de omschrijving kun je het project vermelden dat je wilt steunen zoals bijvoorbeeld ‘Veteranenhond’.

Zo kun je erop blijven vertrouwen dat je gift ten goede komt aan de training en plaatsing van een veteranenhulphond bij een veteraan met PTSS!

Hulp voor Helden
Prins Willem-Alexanderlaan 1429
7312 GB APELDOORN
055 - 355 40 39
info@hulpvoorhelden.nl
www.hulpvoorhelden.nl
NL26 INGB 0000 3860 00 ten name van Stichting KPPR

   

 
Bekijk online - Voorkeuren beheren of uitschrijven - Privacybeleid