11september| Scalemodels for Vets| Slotbijeenkomst |Wandelen in Zeeland
Walk4Veterans nieuwsbrief 5

Wandelen op 11 september

Het is bijna zover......zaterdag 11 september is de officiële afsluiting van de Walk4Veterans! (donaties kunnen na die datum nog steeds binnenkomen hoor...!)

Het zit er bijna op, deze 8e editie. Wat een geweldige initiatieven zijn er onstaan de afgelopen tijd en wat een prachtig resultaat is er al bereikt: de teller staat al op € 48.000 en loopt nog steeds op!

Je kunt nog steeds meedoen op zaterdag 11 september met de gezamenlijke wandeling.  Inschrijven kan via de website of ter plaatse. Als je al meegedaan hebt aan het online evenement hoef je je niet nog een keer in te schrijven voor de gezamenlijke tocht in Doorn. Graag ontvangen we dan wel graag een mailtje waarin je aangeeft met hoeveel personen je komt en welke afstand je wilt lopen. Dan weten we hoeveel mensen we kunnen verwachten.

De routes voor 5, 10 en 20 kilometer zijn weer uitgezet door onze 'eigen' Maurits, marinier en duursporter in hart en nieren. De wandelingen gaan over de Utrechtse Heuvelrug, de Kaapse bossen en door de dorpskern van Doorn. De GPX-bestanden en overzichten van deze wandelingen, vind je op onze site.
Iedere wandelaar krijgt bij aankomst een kopje koffie of thee aangeboden en ook zijn er weer versnaperingen voor onderweg. Na afloop ontvangt iedere deelnemer een oorkonde en medaille.

We zien je graag op aankomde zaterdag, 11 september!

Kleine dingen, een groot verschil!

Toen Guusje van Wezel zich in juni inschreef voor de Walk4Veterans vroeg ze ons of het sponsorgeld dat ze hoopt op te halen, gedoneerd mag worden aan ‘Scale models for Vets’. Een stichting die speciaal voor veteranen allerlei activiteiten organiseert rondom ‘modelbouwen’. Daar wilden we natuurlijk meer over weten. Dus gingen we in gesprek met Guusje en vroegen haar waarom zij zich wil inzetten voor dit bijzondere doel.

‘Ik loop voor schaalmodellen voor veteranen’

De concentratie die het modelbouwen vergt, zorgt ervoor dat je even alles om je heen vergeet. Het is een vorm van ontspanning die bij de stichting 'Scalemodels for Vets' gecombineerd wordt met vertrouwd kameraadschap. 'Je mag gewoon zijn wie je bent', aldus Guusje.

Lees verder....

Slotbijeenkomst 11 september

Ook al kan de gezamenlijke wandeling dit jaar gelukkig wel doorgaan, we zullen ons alsnog aan een aantal maatregelen moeten houden. Hierbij is de 1,5 meter afstand-regel de belangrijkste. Bij de inschrijving en de koffie hanteren we een eenrichtingsverkeer en er zullen op diverse plaatsen handgels beschikbaar zijn.

Ieder jaar sluiten we de Walk4Veterans af met een slotbijeenkomst waar de totale opbrengst bekend wordt gemaakt, de cheques worden overhandigd aan de vertegenwoordigers van de projecten en waar gezellig nagepraat kan worden.

Door Corona kan deze bijeenkomst dit jaar met slechts 35 mensen plaatsvinden...! De slotbijeenkomst kan dan ook alleen bijgewoond worden op uitnodiging, hoe spijtig we dat ook vinden!

En natuurlijk houden we je op de hoogte van het uiteindelijke resultaat! Houd ook onze Facebookpagina en Instagram in de gaten.

wandelen in zeeland

Nel, een van onze deelnemers aan de Walk4Veterans, heeft delen van het Bevrijdingspad in de provincie Zeeland gelopen.

De originele route bestaat uit 8 etappes en is in totaal 135 kilometer lang. Twee weken gelden, liep Nel haar 3e tocht die ze startte in Nisse en na 26,5 kilometer wandelen, afsloot in Nieuw en St. Joostland. Tijdens haar tocht kwam zij o.a. langs het bevrijdingsmuseum in Nieuwdorp. Daarna richting Arnemuiden, over allerlei dijken, al ploeterend over volgegroeide paden of pas afgemaaid graanveld! Nel beeldde zich in hoe de soldaten daar ook geploeterd moeten hebben maar dan in modder en barre, koude omstandigheden.....

Met Arnemuiden in het zicht, passeerde Nel de Sloedam. Hier staan nog diverse bunkers die onderdeel waren van de Duitse verdedigingslinie. Rond de Sloedam werd tijdens de oorlog hevig gevochten, zowel in 1940 als in het najaar van 1944. Nu staat er een monument, ter nagedachtenis aan alle militairen die daar omgekomen zijn. Met deze 3e etappe en wat extra lussen die Nel gelopen heeft, komt ze ruimschoots aan haar 75 kilometer!

Heb jij nog inspiratie nodig voor je laatste kilometers? Kijk dan eens bij de routes op onze site!

Hulp voor Helden
Prins Willem-Alexanderlaan 1429
7312 GB APELDOORN
055 - 355 40 39
info@hulpvoorhelden.nl
info@walk4veterans.nl
www.hulpvoorhelden.nl
NL26 INGB 0000 3860 00 ten name van Stichting KPPR

   

 
Bekijk online - Voorkeuren beheren of uitschrijven - Privacybeleid