Vrij om te gaan! | Deelnemersinfo | Vrijheidsroutes | Wist je dat?

Walk4Veterans 2020 - vrij om te gaan!

De zevende Walk4Veterans komt eraan! Door het coronavirus wordt het een andere editie dan andere jaren, maar met hetzelfde doel : geld ophalen voor de training en plaatsing van een veteranenhond.

De coronamaatregelen laten ons een beetje ervaren wat het betekent als je vrijheid wordt ingeperkt, maar dan nog: in principe ben je vrij om te gaan en staan waar je wilt.
Voor iemand met een posttraumatische stressstoornis (PTSS) is dat heel anders. Voor hen voelt het alsof ze voortdurend in quarantaine zijn. Gebonden aan huis, vanwege de angst op een herbeleving of paniek in een onverwachte situatie.
Inzet van een veteranenhond biedt uitkomst. Deze hulphonden zijn getraind om stress bij hun baasje te herkennen en daarop actie te ondernemen. Met de Walk4Veterans geef jij een veteraan zijn vrijheid terug.

Een gezamenlijk wandelevenement gaat dit jaar niet, maar toch kun je meedoen om verschil te maken in het leven van veteranen!

 

Hoe doe je mee?

We vieren dit jaar 75 jaar vrijheid in Nederland. Daarom dagen we je uit om in een periode van 75 dagen,  75 kilometer te wandelen, hard te lopen of iets anders te doen en daarmee € 75 (of meer!) aan sponsorgeld op te halen.

De periode van 75 dagen start op de Nederlandse Veteranendag op 27 juni en loopt tot 12 september, de dag waarop de oorspronkelijke Walk4Veterans gepland stond voordat corona roet in het eten gooide.

Je bepaalt dus helemaal zelf wanneer je loopt en hoeveel kilometer je per keer aflegt. Ga je voor tien keer 7,5 kilometer of loop je 75 dagen lang een kilometer: dat is helemaal aan jou! We gaan samen voor dat ene doel: geld ophalen voor de plaatsing van een veteranenhond en zo een veteraan zijn of haar vrijheid teruggeven.

Of je nu de afstand wandelt, hardloopt, rolschaatst of iets anders bedenkt waarbij je in beweging komt: Elke bijdrage telt!  

De inschrijving start op 20 juni op walk4veterans.nl

Tot en met 12 juli, is inschrijven gratis! Vanaf 13 juli is het inschrijfgeld €15,- ; dit is gelijk een startdonatie en telt mee in je totaal aan sponsorgeld.

 

Vrijheidsroutes

Om je te inspireren staan op onze website mooie wandelingen met het thema 'Vrij om te gaan': wandelingen door een zwaarbevochten gebied, langs een (oorlogs)monument of een gedenkplaats. Elke provincie van Nederland komt aan bod!

Als voorbeeld een route in het zuidwesten van Friesland:  "Toeren rond Wonsstelling".  Deze prachtige route van 18,3 kilometer, start en finisht in Wons. De Wonsstelling was een verdedigingslinie ten oosten van de Afsluitdijk  ten tijde van de Duitse aanval op Nederland in 1940.
De Wonsstelling bestond uit een acht kilometer lange boogvormige verdedigingslijn en liep van Zurich  via Gooium, Haaijum en Wons naar Makkum.  In het Kazemattenmuseum vlak bij Zurich, is het hele verhaal te volgen!

Als de inschrijving geopend is, zijn ook alle 'Vrijheidsroutes' zichtbaar en te downloaden. 

Wist je dat: 

  • ....er vorig jaar € 19.000,- bij elkaar gelopen is met de     Walk4Veterans?
  • ....er inmiddels al ruim 20 veteranen geholpen zijn met een hond met geld van donateurs van Hulp voor Helden en deelnemers en sponsoren van de Walk4Veterans?
  • ....je het verhaal van Inno en zijn hulphond Henk hier kunt lezen?
  • ....er binnenkort ook nieuwe verhalen komen op onze website?
  • ....er ook een foto-wedstrijd aan de editie van dit jaar gekoppeld wordt?
  • .... je daar in de volgende nieuwsbrief meer over kunt lezen?
  • ....de aftrap voor de editie van dit jaar, plaatsvindt op 27 juni, de Nationale Veteranendag?
  • ....dat Kolonel Ludy de Vos, directeur van het Veteraneninstituut het startschot gaat geven voor de Walk4Veterans?

........en natuurlijk weet je dat bewegen gewoon  heel leuk en goed voor je is, voor je nachtrust, conditie en humeur!

Hulp voor Helden
Prins Willem-Alexanderlaan 1429
7312 GB APELDOORN
055 - 355 40 39
info@hulpvoorhelden.nl
info@walk4veterans.nl
www.hulpvoorhelden.nl
NL26 INGB 0000 3860 00 ten name van Stichting KPPR

   

 
Bekijk online - Voorkeuren beheren of uitschrijven - Privacybeleid