Corona | Walk4Veterans | Tabonon | Stand Up/By
Nieuwsbrief april 2020

Corona

Heel Nederland is in de ban van het Corona-virus en de vele maatregelen hebben effect op een ieders leven. Het sociale leven is zo goed als tot stilstand gekomen en ook de economie krijgt harde klappen. Het Hulp voor Helden-team leeft mee met de slachtoffers van deze pandemie en wenst een ieder troost, sterkte, genezing en/of moed toe!

Ook onze mannen en vrouwen van Defensie helpen en zorgen actief mee om de coronapandemie te bestrijden. Op de website van Defensie is een actueel overzicht te vinden van hun inzet. Er zijn allerlei initiatieven te vinden voor hulpverlening en voor hulpverleners op de website van het Veteraneninstituut.

Letterlijk duizenden veteranen en militairen staan klaar om elkaar en anderen te helpen. Wij zijn trots op hen en willen ook hen heel hartelijk danken voor hun tomeloze inzet om ons door deze moeilijke tijd heen te helpen!

Walk4Veterans

Save the date! 

Zaterdag 12 september hopen wij voor de 7e keer de Walk4Veterans te kunnen organiseren. Gezien de huidige situatie is dat nog niet zeker maar heel voorzichtig zijn we alweer met de voorbereidingen gestart.

Start-en eindpunt is het militair Revavlidatiecentrum Aardenburg in Doorn voor een wandeling van 5, 10 of 20 kilometer. Na afloop kun je je aanmelden voor een heerlijke "blauwe hap" en gezellig napraten. Houd onze berichtgeving in de gaten voor het openen van de inschrijving en zorg dat je erbij bent!

Tabonon

Zaterdag 7 maart jl. gingen maar liefst 60 deelnemers in de leeftijd van 6 tot 65 jaar, met elkaar de ring in om een vriendschappelijke wedstrijd te kickboksen of een martial arts act te laten zien. Voor de 5e keer organiseerde Tabonon Kickboksen & MMA hun Matsuri kickboksgala. De 450 bezoekers konden genieten van mooie (boks)partijen, stunts en shows. Deze editie van de Matsuri was verbonden aan Hulp voor Helden. Het prachtige bedrag van € 405 is opgehaald voor het fonds Veteranenhond. Namens onze veteranen en hun thuisfront: super bedankt!

Foto: Anke Olthof

Stand Up/By

In de avond van 10 april, op Goede Vrijdag, staat een groep jongeren van de Fonteinkerk in Amersfoort op om in samenwerking met de lokale omroep EVA een media-uitzending te organiseren. Live op radio en televisie geven zij mensen een stem die 75 jaar bevrijding nog steeds betekenis geven. Ook willen zij in deze corona-tijd mensen een hart onder de riem steken die eenzaam zijn. Kijk hier voor meer informatie. 

Aan deze uitzending is een geef-actie verbonden waarvoor de opbrengst ten goede komt aan het werk van Hulp voor Helden, die ook kort te gast is in de uitzending. Voor minimaal € 1 kun je een plaat uit de Top2000 aanvragen, die dan vanaf 19.00 uur gedraaid wordt.  Je kunt de acties van de jongeren volgen via Omroep EVA (89.2 FM/ 105.2 FM) op 10 april vanaf 19 uur tot 24 uur. De webcam van de studio is te zien op amersfoort.eemland1.nl en het tv-kanaal van EVA op de kabel. Luister je ook?

Hulp voor Helden
Prins Willem-Alexanderlaan 1429
7312 GB APELDOORN
055 - 355 40 39
info@hulpvoorhelden.nl
www.hulpvoorhelden.nl
NL26 INGB 0000 3860 00 ten name van Stichting KPPR

   

 
Bekijk online - Voorkeuren beheren of uitschrijven - Privacybeleid