Finisch bereikt | Veilig geland! | Veterans2CanRule | Terug en vooruit

Finish bereikt!

De Walk4Veterans 2020 zit erop, de finisch is bereikt!

De afgelopen 75 dagen is er druk gewandeld, hardgelopen, met de rolstoel gereden en zelfs parachutegesprongen! Met al die activiteiten is het fantastische bedrag van maar liefst € 35.000 opgehaald!

We zijn ongelofelijk dankbaar voor dit prachtige resultaat en super trots op alle deelnemers die zich vol overgave ingezet hebben en op alle sponsors die zo gul gegeven hebben! Dank je wel voor je deelname of voor je sponsoring!

De opbrengst is 12 september symbolisch overhandigd aan Hulphond Nederland, die de training en opleiding van veteranenhonden verzorgt om zo veteranen hun vrijheid terug te geven!

veilig geland!

De 92-jarige oud-marinevrouw Nelly Singerling heeft haar parachutesprong gemaakt!

Op zaterdag 12 september meldde Nelly zich samen met haar dochter uit Canada bij vliegveld Seppe bij Breda waar ze warm welkom werd geheten door majoor Jarno Goosmann. Na een uitgebreide briefing ging Nelly rond 11.30 uur de lucht in om ongeveer 10 minuten later veilig en zachtjes te landen op de dropzone waar ze opgewacht werd door journalisten van diverse dagbladen, radio-en tv stations.

Behalve dat ze enorm genoten heeft van het gevoel van vrijheid dat het parachutespringen haar geeft, heeft Nelly met haar actie maar liefst € 1883,- opgehaald, een prachtig resultaat!

Veterans2Canrule

Ook op 12 september, liep een team veteranen van Stichting Veteranen 2 Can Rule een eigen Walk4Veterans.

Vanuit hun standplaats Tiel, zijn zij met twee teams op pad gegaan. Vanuit het Land van Maas en Waal hebben zij de oversteek over de Waal gemaakt naar de Betuwe waarbij één team over de brug bij Echteld is gelopen en het andere team over de brug bij Zaltbommel. Een wandeling met een historisch randje.

In het laatste oorlogsjaar van 1944/1945 lagen de Betuwe en Het land van Maas en Waal in de frontlinie waarbij de Duitsers de Betuwe in handen hadden en de geallieerden het Land van Maas en Waal. Vanuit Zennewijnen werden er in het geheim mensen overgezet vanaf het bezette gebied over de waal naar het bevrijde zuiden. Dit was niet zonder gevaar natuurlijk!

Ter nagedachtenis aan deze en alle verzetsactiviteiten langs de Waallinie tijdens de Tweede Wereldoorlog en aan de verzetsheld Leen Papo, is het standbeeld 'De Roeier' in Zennewijnen opgericht.

Behalve langs 'De Roeier' zijn de veteranen van Veterans 2 Can Rule langs een aantal andere gedenkplaatsen gelopen zoals bijvoorbeeld het oorlogsmonument Dreumel.

De dag is voor hen geëindigd met het mooie sponsorbedrag van € 350,-, een voldaan gevoel en een koud biertje!

terugblik en vooruitkijken

Terugblik op de Walk4Veterans 2020

In februari begonnen de voorbereidingen voor de wandeltocht op 12 september maar half maart werd duidelijk dat een ‘gewoon’ wandelevenement er dit jaar niet in zat. In april begon het idee te rijpen om er een virtuele sponsorwandeltocht van te maken. Samen met het vrijwilligersteam ontstond het thema ‘Vrij om te gaan’ waarmee we aanhaakten bij 75 jaar vrijheid. Zo ontstonden de vrijheidsroutes, de vrijheidsverhalen en het idee om 75 kilometer in 75 dagen te lopen en daarmee € 75,- sponsorgeld op te halen. Het webplatform werd ingericht en een week voor Veteranendag waren we klaar om te starten!

Op woensdag 24 juni in Doorn gaf Ludy de Vos, directeur van het Veteraneninstituut, symbolisch het startschot! En naarmate het aantal inschrijvingen toenam, begon ook de sponsoring op te lopen.

Op 12 september, de finish-dag, hebben we met een klein aantal deelnemers teruggekeken. Het was mooi om te horen hoe ieder voor zich invulling had gegeven aan dit virtuele evenement. En iedere deelnemer was gemotiveerd om zich in te zetten voor het gezamenlijke doel: zoveel mogelijk geld inzamelen voor een veteranenhond om een veteraan met PTSS zijn of haar vrijheid terug te geven! Dat zorgde voor saamhorigheid. Daarnaast was deelnemen voor velen ook een manier om erop uit te gaan en zo te ontsnappen aan coronabeperkingen.

We kijken terug op een prachtig evenement en op een prachtig sponsorresultaat, waarmee we een paar veteranen kunnen helpen die zó uitkijken naar een hulphond!

Vooruitkijken naar de Walk4Veterans 2021
Op dit moment is er voor 2021 nog dezelfde onzekerheid als begin dit jaar. Waarschijnlijk wordt de Walk4Veterans opnieuw een virtueel wandelevenement en daarnaast hopen we dat we op een zaterdag in september 2021 een gezamenlijke wandeltocht kunnen organiseren. We houden je op de hoogte.

Enquête
Binnenkort sturen we alle deelnemers aan de Walk4Veterans 2020 een enquête toe. Vul hem in en laat je stem horen. Zo kunnen we voor 2021 een nog mooier evenement neerzetten! Want jij doet volgend jaar toch zeker ook weer mee??

Hulp voor Helden
Prins Willem-Alexanderlaan 1429
7312 GB APELDOORN
055 - 355 40 39
info@hulpvoorhelden.nl
info@walk4veterans.nl
www.hulpvoorhelden.nl
NL26 INGB 0000 3860 00 ten name van Stichting KPPR

   

 
Bekijk online - Voorkeuren beheren of uitschrijven - Privacybeleid