Nalaten

Een mooie gedachte om nu al te regelen dat ook de volgende generatie militairen, veteranen en hun thuisfront hulp krijgen! Door een erfstelling of legaat in je testament op te nemen, maak je ook in de toekomst daadwerkelijk verschil in hun leven. Hulp voor Helden is door de belastingdienst aangemerkt als ANBI en hoeft hierdoor geen successierechten of schenkingsbelasting te betalen. Een nalatenschap komt dus volledig ten goede aan het doel. Nalaten kan via een legaat of erfstelling.

Legaat

Bij een legaat omschrijf je in het testament precies wat je wilt nalaten aan Hulp voor Helden. Dat kan een vast bedrag zijn of een (on-)roerende zaak, zoals kunstvoorwerpen, de inboedel of een huis. Bij een legaat is Hulp voor Helden niet aansprakelijk voor eventuele schulden uit de erfenis.

Erfstelling

Bij een erfstelling neem je Hulp voor Helden op in je testament. Je kunt je hele nalatenschap schenken of een gedeelte ervan.

Testament

In een testament leg je vast aan wie je wilt nalaten. Samen met een notaris stel je je testament op. Je legt in een testament vast wie je erfgenamen worden en aan wie je een legaat wilt nalaten. Ook kun je vastleggen wie de afhandeling van de erfenis zal verzorgen (executeur).

Online je testament regelen

Ook online kun je je testament regelen. Wij werken samen met NuTestament.nl, onderdeel van NuNotariaat.nl. Hier kun je eenvoudig en voor een vast laag bedrag in je eigen tempo een testament opstellen. Ontdek vrijblijvend hoe het werkt op www.nunotariaat.nl.

Meer weten?

Wil je meer weten? We helpen je om alles op een rijtje te zetten.  Neem hiervoor contact op met Jos Brouwer via telefoonnummer 055 – 355 40 39 of per mail: j.brouwer@hulpvoorhelden.nl.