Geef aandacht aan militairen, veteranen en hun thuisfront in uw kerk


Als militairen op missie gaan of als veteraan terugkomen, betekent dat veel voor hen. De dreiging van geweld, oorlogssituaties met dodelijke slachtoffers, het afgesloten zijn van buitenwereld en thuisfront: het zijn ingrijpende ervaringen. Wat kunt u als kerkelijke gemeente doen voor deze militairen, veteranen en hun familie?

Presentaties

Hulp voor Helden hoopt dat deze vraag binnen uw gemeente gaat leven. Daaraan dragen wij graag bij door middel van presentaties voor bijeenkomsten, vergaderingen en verenigingen. Gemeenteleden en ambtsdragers gaan hierdoor beseffen welke hulp de helden binnen en buiten de gemeente nodig hebben. En welke belangrijke rol het geloof daarbij speelt.

Pastorale handreiking – magazine ‘Mens blijven’

Hoe gaat u als ambtsdrager om met militairen? Waar moet u rekening mee houden bij het verlenen van pastorale zorg? Wat kunt u doen voor de achtergebleven familieleden? Wij sturen u graag een waardevolle en praktische publicatie toe: ‘Zorg en aandacht voor militair, veteraan en thuisfront’ – een handreiking voor pastoraat en diaconaat. Bestel deze meteen via www.hulpvoorhelden.nl/mensblijven !

 

Steun het project krijgsmachtbijbel met uw gift

Christelijke militairen kunnen in alle omstandigheden troost putten uit Gods Woord. Zeker als zij de speciale krijgsmachtbijbel in hun borstzak hebben. Met uw giften maken wij het mogelijk om deze bijbel gratis te verspreiden.

Neem contact op


Neem voor meer informatie over Stichting KPPR en Hulp voor Helden contact op met Jos Brouwer (fondswerving & PR) via de volgende gegevens:

T 055 355 4039
info@hulpvoorhelden.nl