Hulp voor Helden ondersteunt modelbouw-avonden in ECHOS Schaarsbergen

Logo scalemodels.pngwoensdag 01 december 2021

Voor álle veteranen die op zoek zijn naar rust en vertrouwd kameraadschap, organiseert Scale Models for Vets speciale modelbouwavonden. Deze zijn fysiek te bezoeken op verschillende locaties in Nederland. Met de steun van Hulp voor Helden zal stichting Scale Models for Vets, deze avonden ook gaan organiseren in ECHOS Schaarsbergen!

Gemiddeld zullen er 4 bouwavonden per maand georganiseerd worden. Scale Models for Vets zal elke tweede donderdag van de maand de bijeenkomst op locatie persoonlijk komen begeleiden. Tijdens de overige avonden op woensdag zullen de deelnemers zelfstandig aan de slag gaan, ondersteund door de digitale uitzending verzorgd door Scale Models For Vets op locatie ECHOS Oirschot – te volgen via een PC/digitaal scherm/ tablet/ telefoon. Voor 6 tot 7 veteranen per avond die geen budget hebben, zullen 2 bouwpakketten per maand, materialen, een maaltijd  en een aantal consumpties per avond, bekostigd worden door Hulp voor Helden.  Er is in totaal plaats voor 25 deelnemers per avond. Wil je graag deelnemen aan deze avonden of ken je een veteraan die hier veel baat bij kan hebben? Meld je dan aan via Scale Models for Vets

Stephan en Miranda, de drijvende kracht achter stichting Scalemodels for Vets, organiseren ook dergelijke avonden in ECHOS Oirschot.

Scale Models for Vets - bouwavond

Stephan is veteraan en gediagnosticeerd met PTSS. Tijdens zijn behandeling en opname bij de Militaire Geestelijke Gezondheidszorg,  kwam hij weer in contact met modelbouw. “Het is een soort mindfulness; een manier om stil te staan bij wat er nú gebeurt, op dit moment”, aldus Stephan. Door de concentratie die je nodig hebt voor het bouwen, leer je je aandacht te richten op wat je op dat moment doet. En dan ontdek je dat gevoelens en gedachten komen en gaan, ook de  minder aangename gedachtes! Zijn modelbouwervaringen tijdens zijn behandeling waren de eerste stappen op weg naar herstel.

Stephan wil graag zijn hobby delen en promoten onder veteranen met PTSS door middel van zijn stichting Scalemodels for Vets. Daarnaast wil hij veteranen zonder budget ook helpen door hen bouwmodellen en materialen gratis ter beschikking te stellen. Kijk voor meer informatie over deze mooie stichting op hun website!

« Terug

Sluiten