Hulp voor Helden en Bultersmekke slaan de handen ineen

BultersMekke logo.pngdonderdag 10 februari 2022

Stichting Hulp voor Helden gaat veteranen met PTSS financieel ondersteunen om zelf de eigen hond op te leiden tot een internationaal gecertificeerde assistentiehond. Daarvoor is de stichting een samenwerking aangegaan met Bultersmekke Assistancedogs (BMA).

In 2022 zal Hulp voor Helden drie veteranen deze mogelijkheid bieden. Afhankelijk van het verloop van de samenwerking volgen meer veteranen in de komende jaren. Dit naast de al langer bestaande samenwerking  met Hulphond Nederland die eveneens assistentiehonden opleidt voor veteranen.

BMA is een door Assistance Dogs International (ADI) geaccrediteerde opleider van assistentiehonden in Nederland en Vlaanderen. Het programma voorziet erin dat mensen met fysieke en/of psychische problematiek zelf hun assistentiehond opleiden.

Grofweg zijn er twee methoden waarmee assistentiehonden worden opgeleid:

  • de methode waarbij de hond vrijwel geheel opgeleid wordt door instructeurs van een organisatie, zoals bijvoorbeeld Hulphond Nederland;
  • de methode waarbij het opleiden van de assistentiehond in de thuissituatie door de zorgvrager zelf onder intensieve begeleiding van professionals plaatsvindt, zoals BulterMekke.

De laatste jaren komt er steeds meer aandacht voor deze laatste vorm van opleiden. Niet iedere zorgvrager kan dat, maar als de zorgvrager daartoe in staat is, neemt de kans op hogere effectiviteit van de assistentiehond toe. Want de band tussen baas en hond is al van pup af aan ontstaan en gegroeid, het vergroot het gevoel van eigenwaarde en er wordt heel specifiek op de behoeften en wensen van de zorgvrager getraind!

Lees ook het verhaal van Bruno met zijn hulphond Kane en hun ijzersterke team of neem een kijkje op de webwsite van BultersMekke.

Doneer

« Terug

Sluiten