Een lichtpuntje in donkere dagen

maandag 05 december 2022

Iedereen kan te maken krijgen met eenzaamheid en iedereen wil graag ‘ergens bij horen’ of ‘er toe doen’. In dat licht is het actieprogramma ‘Eén tegen eenzaamheid’ van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport in het leven geroepen om eenzaamheid in Nederland te verminderen. Een klein gebaar kan al verschil maken! Het uitlaten van de hond van de buurman of een kopje koffie drinken met je gepensioneerde collega.

Kerstactie 2022

Ook onder veteranen is er eenzaamheid, met name in de groep veteranen die in een (sociaal) isolement terecht zijn gekomen. Om deze mensen een hart  onder de riem te steken en te bemoedigen, is de zogenaamde Eindejaarsactie in het leven geroepen door initiatiefnemer Hendrik Jan van Tilburg, voorzitter van de samenwerkende Veteranen Ontmoetingscentra.

De waardering onder veteranen voor de Kerstactie is groot.
Daar doen we het voor! 

“Met de eindejaarsactie bieden we veteranen een moment van samenzijn en daarnaast reiken we Kerstpakketten uit”, aldus Van Tilburg. “Het samenkomen  bevordert de sociale cohesie en het persoonlijk aandacht geven aan de veteraan. Dit komt het gevoel van waardering en erkenning zeer ten goede!”. Alle Veteranen Ontmoetingscentra in Nederland, waaronder de ECHOS-homes, zetten hun deuren wijd open voor deze Kerstactie. De Kerstpakketten worden gevuld met een mooie mix van bruikbare producten die gelieerd zijn aan de doelgroep. “Er worden speciale pakketten gemaakt voor mannen en vrouwen”, vertelt Hendrik Jan. “Onze betrouwbare partner, het Veteranen Search Team, neemt het inpakken en de distributie weer voor haar rekening”.

Tekstblok kerstactie rechtDe pakketten worden zoveel mogelijk door het hele land verspreid en er wordt getracht om jaarlijks andere veteranen te bereiken. Er zijn ook veteranen die vanwege financieel onvermogen, psychische nood of lichamelijke problemen een pakket voor de tweede keer mogen ontvangen. Mede dankzij de sponsoring van het Karel Doormanfonds, Stichting Ondersteuning Veteranen Activiteiten en Hulp voor Helden wordt deze actie mogelijk gemaakt. “Het effect van deze actie is groot onder de veteranen! Daarom zetten we ons ieder jaar weer in om dit mooie en belangrijke gebaar te kunnen blijven maken!”, besluit Hendrik Jan van Tilburg. 

Doneer voor deze actie!

« Terug

Sluiten