Veteranendag komt eraan!

veva met logo.pngvrijdag 24 februari 2023

Er zijn meer dan 100.000 veteranen in ons land. Mensen die zich hebben ingezet voor onze vrede, vrijheid en veiligheid. Zij verdienen onze erkenning en waardering alle dagen van het jaar, maar zeker op 24 juni, onze nationale Veteranendag.

Een dag die niet de bekendheid draagt die het zou moeten. Dit zorgt ervoor dat de betrokkenheid van veel Nederlanders  nog te beperkt is, tenzij je een veteraan, militair of een ‘thuisfronter’ bent of kent. Daar willen wij graag verandering in brengen en zetten daar vol op in met VeVa Marcheert!

VeVa Marcheert
Wij hebben veel te danken aan onze veteranen. Hulp voor Helden zet zich in voor het geven van de erkenning en waardering die zij verdienen. Met ons jaarlijks terugkerend evenement VeVa Marcheert kondigen VeVa-studenten Nationale Veteranendag aan. Op 16 juni lopen meer dan 2.000 studenten van de MBO-opleiding Veiligheid en Vakmanschap (VeVa) een mars op 22 locaties verspreid over heel Nederland. Onderweg wordt er stil gestaan bij monumenten die een belangrijke rol hebben gespeeld in de historie van onze vrijheid. Alle marsen eindigen met een defilé waarbij hoofdrolspelers van defensie en/of prominenten ambtsdragers de studenten zullen toespreken, aanmoedigen en bedanken.

TV-spot
Om VeVa-marcheert en de aankondiging van Veteranendag nog meer kracht bij te zetten, gaan we dit jaar ook een TV-spot maken in de zendtijd van Socutera op NPO 1, 2 en 3. Met deze TV-spot willen we benadrukken dat je aan iemand niet kunt zien dat hij of zij veteraan is maar dat veteranen zich overal in de samenleving bevinden. VeVa marcheert voor deze helden.
Geef hen de erkenning en waardering die zij verdienen op Nationale Veteranendag!

Veva-Marcheert

« Terug

Sluiten