Vliegende start voor VeVa Marcheert

Boeing vaste partner.pngvrijdag 09 juni 2023

Met trots kondigen wij aan dat Boeing onze vaste partner wordt bij ‘VeVa Marcheert’. De meerjarige samenwerking is vandaag door Boeing bevestigd. Met Boeing als partner zal onze doelstelling in het kader van ‘erkenning en waardering voor veteranen’ verder kunnen groeien en nog meer impact realiseren.

VeVa Marcheert

beeld mars 3Een week voor Veteranendag vindt sinds 2021 jaarlijks het landelijke evenement VeVa Marcheert plaats. Dit jaar is dat op vrijdag 16 juni 2023. Op 23 locaties verspreid over heel Nederland, zullen zo’n 2.400 studenten van de Mbo-opleiding Veiligheid en Vakmanschap (VeVa) een mars lopen. Daarmee kondigen zij onze nationale Veteranendag aan en dragen zij bij aan de erkenning en waardering voor onze helden.

1 dag. 23 marsen. 2400 studenten

Bij VeVa Marcheert, een initiatief van Hulp voor Helden, kiezen alle deelnemende scholen een eigen uitdaging en invulling van de dag. Naast een fysieke uitdaging staat er ook een educatieve reis door de geschiedenis op het programma. Bij oorlogs-/ vredesmonumenten, die de studenten tijdens hun route tegen komen, geven lokale veteranen toelichting en vertellen over hun eigen ervaringen. Met de steun van Boeing kunnen we dit evenement op structurele wijze nog efficiënter gaan vormgeven.

Boeing

Al tientallen jaren werkt Boeing samen met de Nederlandse krijgsmacht om samen te werken aan onze vrede, veiligheid en vrijheid. Boeing maakt al meer dan 80 jaar deel uit van de Nederlandse lucht- en ruimtevaartgemeenschap en heeft enorme waardering voor Nederland als een toonaangevend innovatieland. Boeing is trots op haar sterke banden met de Nederlandse krijgsmacht en kijkt er dan ook naar uit om de Nederlandse strijdkrachten de komende decennia verder te ondersteunen.

“Namens de 20.000 veteranen in ons wereldwijde personeelsbestand zijn we vereerd om VeVa Marcheert te ondersteunen, een inspirerend programma dat de inzet van Nederlandse veteranen erkent. We weten hoe belangrijk het is om veteranen te ondersteunen, en met onze samenwerking met VeVa Marcheert willen we actief bijdragen aan hun rehabilitatie-inspanningen.” – Dr. Michael Haidinger - President, Boeing Duitsland, Benelux, Centraal- en Oost-Europa.

Hulp voor Helden

Al bijna 150 jaar stimuleert, initieert en financiert Hulp voor Helden projecten die bijdragen aan het welzijn van onze helden. Wie dat zijn? Militairen, veteranen én hun thuisfront. Mannen en vrouwen in dienst van onze vrijheid, vrede en veiligheid. Een dienstbaarheid die soms gepaard gaat met eenzaamheid, onbegrip of af en toe zelfs met een traumatische ervaring. En dat is waar Hulp voor Helden zich hard voor maakt. Want zij vinden dat als de maatschappij vraagt om dergelijke offers te brengen, dat zij deze offers ook moet erkennen en waarderen, en steunen wanneer dat nodig is! VeVa Marcheert is een project in het kader van deze erkenning en waardering. “Met VeVa Marcheert maken we onze vrijheid weer zichtbaar in de samenleving”, aldus Ingrid Boots directeur van Hulp voor Helden. “Verspreid over het hele land, gericht op een breed en vooral jong publiek, en toegankelijk voor iedereen".

« Terug

Sluiten