Samen lopen voor onze Helden!

Uitreiking cheque.jpgvrijdag 06 oktober 2023

Onze samenleving kent veel, vaak onzichtbare, helden. Zij dragen geen cape, maar een uniform. Het zijn onze veteranen: mannen en vrouwen die hun leven hebben gewijd aan het beschermen van onze vrede, vrijheid en veiligheid. Om onze dankbaarheid te tonen én hen te ondersteunen, organiseren we jaarlijks de Walk4Veterans!

Daarmee is de Walk4Veterans veel meer dan zomaar een wandelevenement. Want we eren niet alleen onze veteranen voor hun opoffering en dienstbaarheid aan ons land, we creëren ook bewustzijn over de uitdagingen waarmee veel veteranen na het verlaten van de dienst te maken krijgen.  Daarnaast worden deelnemers aangemoedigd om sponsors te werven, zodat er ook financiële hulp geboden kan worden aan veteranen die het nodig hebben.

Deelname
De Walk4Veterans vindt in heel Nederland plaats. Vanaf Veteranendag op 24 juni tot en met de slotloop op 9 september, hebben deelnemers vanuit hun eigen huis meegedaan en hun eigen uitdaging gekozen. Zo liep het team van Veterans 2 Can Rule, een tocht van Driel naar Ede; een tocht vol militaire historie. Ze werden ondersteund door een lokale sportclub en hebben met elkaar bijna € 700,- opgehaald! Ook teams van Veteranen Lelystad en het Platform Militaire Historie, droegen een mooi steentje bij. En ieder jaar mogen we weer een vaste kern aan individuele deelnemers verwelkomen, fantastisch!

Erna en BorreIn memoriam
Ook dit jaar zou trouwe, vaste deelneemster Erna Aarsen weer mee doen, maar helaas is zij in april van dit jaar komen te overlijden. Erna was door haar chronische ziekte, gebonden aan haar rolstoel en had een ADL hulphond van stichting Hulphond Nederland. Ondanks haar beperking, heeft  Erna zich jarenlang, als client en ambassadeur bij stichting Hulphond  Nederland, enorm ingezet voor demo’s, collectehuisjesprojecten, allerlei andere acties opzoeken en verzinnen om geld binnen te halen voor Hulphond. “Zij is bijna 25 jaar cliënt bij ons geweest”, aldus Monique Egbers, clientinstructeur van Hulphond Nederland. En ook voor de Walk4Veterans zette zij zich jarenlang in. In 2020 'vrat' zij maar liefst 750 kilometer, zoals zij dat zelf benoemde!

Monique liep zelf ook al jaren mee, met een vaste groep veteranen en Erna. Dit jaar hebben zij als groep,  de allerlaatste cheque uit haar naam aangeboden bij de Walk4Veterans. “Dit als dank voor haar tomeloze inzet voor zoveel acties voor Hulphond en nu in het bijzonder voor deze actie van Hulp voor Helden”, aldus Monique. Het team van Hulphond PTSS liep maar liefst € 1.700,- bij elkaar.

Afsluiting
Op zaterdag 9 september is de 10e editie van de Walk4veterans afgesloten met de inmiddels traditionele gezamenlijke slotloop met routes van 20,10 of 5Veteranenradio kilometer. Onderweg werden de wandelaars voorzien van de nodige versnaperingen die Defensie belangeloos ter beschikking stelde. De mensen van de Rekwisieten Commissie Koninklijke Landmacht, hadden dit jaar een zogenaamde YP bij zich, een 8-wielig pantservoertuig dat de nodige aandacht trok.  Bij terugkomst op het Militair Revalidatie Centrum werden de deelnemers ontvangen met muziek van Veteranen Radio & TV die live verslag deden. Onder het genot van een hapje en drankje konden de deelnemers napraten en langs de standjes lopen van het Nederlands Veteranen Instituut, stichting Scale Models for Vets en het Veteranen Search Team. De middag werd afgesloten met het bekendmaken van de eindopbrengst en het overhandigen van de cheque van € 15.000, - aan stichting Hulphond Nederland.

 Alle deelnemers en organisaties die deze Walk4Veterans weer onvergetelijk gemaakt hebben: Heel hartelijk bedankt voor jullie inzet en heel graag tot volgend jaar!

Jeep

    YP8 Bordje W4V

« Terug

Sluiten