Nationale Taptoe, Royal Salute!

Taptoe Rotterdam.jpgvrijdag 06 oktober 2023

De Nationale Taptoe, hét jaarlijkse evenement voor de taptoeliefhebber vond weer plaats in Rotterdam AHOY, van 29 september tot en met 1 oktober. Speciaal voor de liefhebber van militair (muzikaal) vertoon, pipes & drums, exercitie, marsmuziek en spookpeloton.

jordanian armed forces bandDeelnemende orkesten wareno.a. het orkest van de Kon. Luchtmacht met een gastoptreden van Shirma Rous, de fanfare ‘Bereden Wapens’ en de tamboers en pijpers van het Korps Mariniers. Ook waren er een aantal buitenlandse orkesten die acte de présence gegeven hebben, zoals de Jordanian Armed Forces Band. Dit geweldige orkest met o.a. doedelzakblazers, gaf een geweldige show met een ode aan onze Koning Willem-Alexander die dit jaar 10 jaar op de troon zit. Zo vormden zij achtereenvolgens een tulp, een hart, de letters 'N' (voor Nederland) en 'J' (voor Jordanie) en het cijfer '10' om de warme band tussen onze beider landen te onderstrepen. 

Het Nationale Politie Orkest gaf dit jaar een optreden met als thema 'PTSS'. Onder de klanken van het orkest, vertelde een politieman zijn verhaal; hoe hij PTSS opliep in de dienst en hoe zijn traject verlopen is om zijn demonen te lijf te gaan en sterker terug te komen. Een prachtig, sterk verhaal dat een voorbeeld mag zijn voor vele anderen!  

Op vrijdagmiddag was er een speciale ontvangst en voorstelling voor Veteranen. Met diverse toespraken, stands en een overheerlijke lunch, werden zij in het zonnetje gezet.

Als liefhebber van (militaire) muziek, was ook Hulp voor Helden aanwezig tijdens dit weekend, waar we de bezoekers hebben kunnen informeren over en enthousiasmeren voor ons mooie werk. En als klap op de vuurpijl mochten we ook de voorstellingen bezoeken! 

« Terug

Sluiten