Workshops voor Veteranen

Onbekende Helden.pngvrijdag 06 oktober 2023

Naast onze eigen projecten subsidiƫren wij ook graag goede initiatieven van andere stichtingen. Een mooi voorbeeld hiervan zijn de workshops die stichting Onbekende Helden organiseert.

Met de subsidie van Hulp voor Helden, biedt Onbekende Helden verschillende workshops gratis aan voor veteranen, zoals Sollicitatietraining, Mindfulness en ‘Ontdek de betere versie van jezelf’.

Betere versieDe workshop 'Ontdek de betere versie van jezelf' bijvoorbeeld, wordt speciaal voor het Thuisfront aangeboden. Wanneer je partner, kind, broer of zus op uitzending is geweest of gaat, dan is/was de tijd anders dan daarvoor. Je beseft(te) dat iemand die jou lief en dierbaar is ergens naar toe gaat om hulp te bieden in welke vorm dan ook. Het betekent ook dat jij die periode thuis blijft/thuis bent gebleven. Hoe is je relatie met die persoon en welke impact heeft dit op jou als mens? Namen jullie altijd samen besluiten of deden jullie veel dingen samen? Hoe ga je het nu doen? Zijn er veranderingen geweest of te verwachten? Wat vind jij nu belangrijk en hoe wil jij nu in het leven staan? Als je aan het nadenken gaat over deze vragen dan heb je kans dat je in cirkeltjes gaat ronddraaien. Je kunt dan geen afstand meer nemen tot deze vragen.

In een workshop van vier dagen gaan Ap van Gameren, Rob van Rijn en Klazina van Houwelingen van de Stichting Onbekende Helden samen met het thuisfront aan de slag met de elementen vuur, water, lucht en aarde die als metaforen dienen voor bepaalde persoonlijke eigenschappen of clusters van eigenschappen. Zo wordt ontdekt wat je persoonlijke elementenvierhoek is, om meer zicht te krijgen op je kwaliteiten, valkuilen, uitdagingen en ontwikkel verlangens. Daarmee krijg je meer beeld van jezelf en weet je beter wat jij wilt.

Stichting Onbekende Helden  helpt en ondersteunt jaarlijkse zo’n 30 tot 50 veteranen in hun relatie tot de arbeidsmarkt. 

« Terug

Sluiten