Van bestuurslid naar voorzitter

Kees de Rijke.pngmaandag 27 november 2023

Sinds 2011 maakt Kees de Rijke vast onderdeel uit van ons bestuur. Op uitnodiging van voormalig directeur Cor Louwerse was het voor Kees een logische keuze om in het bestuur van de stichting te stappen.

“Ik was toen ruim een jaar Hoofd van de afdeling personeel bij de landmacht in Utrecht. Ik hoefde daar niet lang over na te denken. KPPR was een bekende organisatie voor mij omdat ik hier de band zag tussen kerkelijke diaconieën en het leger,” aldus Kees. Zijn ervaringen als Christen, veteraan en zijn functie bij defensie zorgde voor een verbindende schakel naar defensie.

Terugblik 

Kees de RijkeEen memorabel moment als bestuurslid is voor Kees de eerste “veteranenhond”. Destijds een idee van Cor Louwerse. De stichting financierde de eerste hulphond voor een veteraan. Kees vertelt: “Hulp voor Helden was de eerste grote sponsor van dit project en daarmee een belangrijke aanjager van dit prachtige concept.” De samenwerking voor dit project was eerst alleen met Hulphond Nederland en is nu uitgebreid met de samenwerking met Bultersmekke. 

Als bestuurslid heeft Kees ook diverse evenementen bezocht, zoals de Walk4Veterans of VeVa Marcheert. “Bij de Walk4Veterans in Doorn en VeVa Marcheert in Arnhem mocht ik aanwezig zijn. Dan besef je hoe tastbaar onze hulp en activiteiten zijn. Prachtig!”, aldus Kees. 

Voorzitter 

Inmiddels is Kees al 12 jaar lid van het bestuur en sinds 1 juni 2023 is hij voorzitter van de stichting. “Eind 2022 ging ik met Functioneel Leeftijdsontslag (FLO). De voorzitter Maarten (Haverkamp) moest besluiten of hij een nieuwe termijn als voorzitter zou accepteren en in onderling overleg hebben we afgesproken dat we van stuivertje zouden wisselen. Maarten als lid van het bestuur, met een groot netwerk, blijft dan behouden en ik, met wat meer tijd, zou de voorzittershamer overnemen. Wat ons betreft een mooie win-win,” licht Kees toe. 

Toekomst 

In oktober 2024 bestaat Hulp voor Helden 150 jaar. Een toekomstbestendige stichting is het persoonlijke doel van Kees. Hij vertelt: “Hulp voor Helden is de laatste jaren steeds meer gesprongen in de ‘gaten’ die Defensie heeft laten ontstaan in de zorg en nazorg van militairen en veteranen. Met onze stichting vertalen we de maatschappelijke verantwoordelijkheid voor onze ‘Helden’ in concrete steun. 

Voor de komende vier jaar zal Kees de rol als voorzitter op zich nemen. Zijn voorzitterschap is voor hem geslaagd als: “we als bestuur met veel passie en saamhorigheid de steun aan onze militairen en thuisfront weten te organiseren en financieren. Gesponsord door steeds meer bedrijven, kerken en particulieren. Gezamenlijk met andere stichtingen die zich inzetten voor onze militairen, veteranen en hun naasten.”

« Terug

Sluiten