Heldenweek

Heldenweek.2.JPGvrijdag 15 december 2023

Militair werkstudenten van Defensity College, stichting Hulp voor Helden, het Nederlands Veteraneninstituut én Villa Pardoes werken samen om een Heldenweek mogelijk te maken. Een week waarin gezinnen van (oud)-militairen met PTSS samen vakantie kunnen vieren in de sprookjesachtige huisjes van Villa Pardoes!

Villa Pardoes biedt Nederlandse gezinnen met een ernstig, mogelijk levensbedreigend ziek kind tussen de 4 en 12 jaar een onvergetelijke, unieke vakantiebeleving aan. Voor de Heldenweek draait Villa Pardoes voor 1 week het concept om: nu mogen gezinnen met een ouder met PTSS komen genieten. De Villa biedt een week waarin er tijd en ruimte is voor ontspanning, plezier en reflectie waar onvergetelijke en mooie herinneringen worden gemaakt. En Villa Pardoes is de buurman van de Efteling! Gezinnen die in Villa Pardoes verblijven hebben onbeperkt toegang tot dit geweldige attractiepark.

“Wij stellen onze deuren van 15 tot 22 december heel graag open voor veteranen en hun gezin”, vertelt Gert-Jan van Villa Pardoes. “Onze focus ligt op gezinnen die een kind met een ernstige ziekte of aandoening in hun midden hebben. Maar vanuit de Villa willen we onze maatschappelijke rol 1x per jaar ook verbreden. Er zijn namelijk meer gezinnen die uit balans zijn en het nodig hebben om weer dichter tot elkaar te komen zoals de veteranengezinnen”.

Pardoes

“We hebben nu voor het tweede jaar op rij gekozen voor gezinnen van (oud)-militairen waarvan de ouder PTSS heeft”, aldus Gert-Jan. “Vorig jaar vonden we het in het begin best een beetje spannend omdat niemand van ons ervaring had met PTSS en wat we konden verwachten. Mede door de prettige samenwerking en de geweldige ondersteuning van het Veteraneninstituut, is het een mooie week en een prachtige ervaring geworden. De gezinnen hebben zo ontzettend genoten!”

Werkstudent Defensity College Ritchell is 23 jaar  en momenteel bezig met zijn master Bestuurskunde in Enschede. De Defensity College biedt hem een mooieDefensity college kans om kennis te maken met de organisatie, en de ‘groene’ activiteiten die hij heel erg leuk vind. Hij ambieert een carrière binnen Defensie als beroepsmilitair. “Ik wil mij inzetten voor de Heldenweek  omdat mijn vader veteraan is en hij ook anders is teruggekomen van zijn uitzending dan hij is heengegaan”, vertelt Ritchell. “Ik heb tijdens de Invictus Games in Den Haag mogen ervaren hoe erg levens beperkt worden door PTSS en daarom zet ik mij in voor de Heldenweek!”

Dick is één van de veteranen die samen met zijn gezin mag gaan genieten tijdens de Heldenweek. “Ik ben veteraan en de uitbraak van de oorlog in Oekraïne triggerde me heel erg”, vertelt hij. “Ik worstel al jaren met burn-out- en andere klachten die ik maar niet kon plaatsen. Een paar maanden geleden werd er officieel PTSS vastgesteld naar aanleiding van mijn uitzendingen”. Nu kan Dick weer vooruit kijken omdat hij eindelijk een verklaring heeft voor zijn spannings-en angstklachten en hij gericht met trauma-therapie aan de slag kan. “De afgelopen jaren zijn heel zwaar geweest en een echte vakantie met het hele gezin hebben we in lange tijd niet meer gehad”, vertelt Judith, de vrouw van Dick. “We zijn ontzettend dankbaar dat deze week in Villa Pardoes voor ons mogelijk gemaakt wordt. Het is een heerlijke plek voor de kinderen om zich te vermaken en Dick kan zich altijd even terugtrekken als dat nodig is!”.

Werkstudent Fleur is ook 23 jaar en is bezig met het afronden van haar bachelors conflict studies en Rechten. Door haar studie conflict studies is zij geïnteresseerd geraakt in Defensie en wil zij zich later graag inzetten voor conflict preventie en conflict resolutie. De Defensity College ziet zij als een mooie mogelijkheid om alvast kennis op te doen. “Ik zet mij in voor de Heldenweek omdat ik vind dat militairen die zich in hebben gezet voor de vrijheid en veiligheid waar dan ook ter wereld, helden zijn!”, aldus Fleur. “Een missie heeft al grote impact op het gezin en al helemaal als zij dan terug komen met PTSS. Daarom gun ik deze gezinnen een fantastische week in Villa Pardoes!”

“Vanwege mijn klachten ontwijk ik sociale contacten en menigtes. Hierdoor zit bezoek aan pretparken en drukke vakanties er vaak niet in. Onder begeleiding van het Veteraneninstituut én met mede-veteranen, hoop ik op een mooie een week in het teken van mijn kinderen!”  Veteraan en vader van 2 kinderen.

Werkstudent Rochelle is 24 jaar en heeft de bachelor Internationale Bedrijfskunde afgerond en volgt nu de bachelor Econometrie. “Ik geloof dat er geen uniekere bijbaan bestaat dan bij de Defensity College, waar fysieke en mentale grenzen worden verlegd, focus is op persoonlijke groei en waar veel mogelijkheden zijn. Zo kwam ook de Heldenweek op m’n pad. De Heldenweek spreekt me aan vanwege het mooie doel, waar meer aandacht voor mag zijn en daar draag ik graag mijn steentje aan bij!”De studenten van de Defensity College hebben een aantal activiteiten bedacht om geld op te halen. Wanneer je in Amsterdam of omgeving woont en graag fietst, kun je voor een gereduceerd tarief gaan spinnen bij Wattworks. De volledige opbrengst daarvan gaat naar de Heldenweek. De studenten gaan zelf van 14 december 15.00 uur tot 15 december 15.00 uur, marsen dwars door Nederland. Zij lopen in 4 etappes en hebben een rugzak bij zich van 12 kilo die symbool staat voor de last die gezinnen met PTSS dagelijks dragen. Zij laten zich hiervoor graag sponsoren. Of doe mee aan de 555-hardloopactie op Instagram: ren of wandel 5 kilometer, doneer € 5,- voor de Heldenweek en nomineer 5 mensen om dit ook te doen!Helpt u ook mee om deze week mogelijk te maken? Alle mooie acties zijn te sponsoren via het actieplatform: www.actievoorhelden.nl

« Terug

Sluiten