Pink Panthers doen ’n duit in het HvH-zakje

Pink Panthers.jpgmaandag 18 december 2023

De klas leerling-vliegers van de Koninklijke Luchtmacht die op 27 november 1978 opkwam, hield op 27 november jl. hun 45-jarige reünie. Zij kregen in 1978 in 22 weken hun militaire-en officiersopleiding en bedachten voor hun groep de naam "Pink Panthers".

"Deze opleiding had aardig wat fysieke en mentale uitdagingen in zich. Wellicht mede daardoor ontstond er een speciale band tussen kader en leerlingen. Dat blijkt ook het feit dat er 45 jaren na dato met dit speciale clubje nog steeds onderling contact is!", vertelt hun toenmalige klasse-commandant Dominic Hoogsteder. "Slechts een beperkt aantal van hen heeft uiteindelijk de droom van militair vlieger in vervulling zien gaan. Anderen moesten in de streng selecterende vliegeropleiding afhaken. Over het algemeen kwamen zij elders in de Luchtmacht óf in de maatschappij tot hun ontplooiing", aldus Dominic. Dominic is inmiddels een vertrouwd gezicht binnen Hulp voor Helden en de Walk4Veterans als enthousiaste vrijwilliger.

De 45-jarige reünie werd gehouden op  zo’n 200 meter van waar de vers opgekomen leerlingen toentertijd in een tentenkamp op de Vliegbasis Gilze-Rijen hun groepsconfrontatie ondergingen : het van der Valk Hotel Gilze-Tilburg. Het was een prachtig weerzien, vol van ‘historisch’ sterke verhalen. "Als ambassadeur van Hulp voor Helden heb ik bij deze Pinky Panthers weer een aantal van de sponsor-hulphondjes ‘onder kunnen brengen’", besluit Dominic. In totaal leverde dat weer een prachtige € 100,-- op waarvoor wij de Pink Panthers heel hartelijk bedanken!

« Terug

Sluiten