Even voorstellen: secretaris/penningmeester Co van der Aa

maandag 26 februari 2024

Na een indrukwekkende carrière bij de marine zet Co van der Aa zich tot de dag van vandaag in voor diverse stichtingen en verenigingen. Ook Hulp voor Helden maakt graag gebruik van zijn expertise en ervaring, in zijn rol van secretaris en penningmeester.

Zijn toetreding tot ons bestuur werd geïnitieerd door voormalig voorzitter Henk Morsink. “Henk en ik zaten samen in het bestuur van de stichting Christelijke hulp voor militairen, de tegenhanger van Hulp voor Helden voor militaire tehuizen overzee (Nederlands-Indië, Suriname, Caraïbisch gebied etc.). Hij polste mij of ik er iets voor voelde om ook toe te treden tot het bestuur van Hulp voor Helden. Na een gesprek met de toenmalige directeur Cor Louwerse, heb ik ja gezegd”, aldus Van der Aa. Een moeilijke keuze was het niet. Co vertelt: “De stichting werkt voor militairen en ik vind het leuk iets terug te doen voor de organisatie waar ik 40 jaar voor heb gediend”. 

Co van der Aa

Moment om bij te blijven 
Vanaf 2015 is Co onderdeel van ons bestuur. In die negen jaar zijn er diverse momenten die hem bijgebleven zijn. Dat de stichting weer voldoende financiële draagkracht had, is bijvoorbeeld zo'n belangrijk moment geweest. “De eerste jaren heeft het erom gespannen”, vertelt Van der Aa.  

Een ander moment die Co benoemt, is het contact met en het uitzwaaien van de ploeg die wij ondersteunden bij de deelname van de Warriors Games in de Verenigde Staten, de voorloper van de Invictus Games.   

Ons project met Nieuwe Balinge is voor Co een mooie ontwikkeling. “Op een voormalig munitiecomplex van de Landmacht zorgde een groep vrijwilligers en tevens beheerder van het Drents erfgoed, voor opvang van uitbehandelde PTSS-ers. Dat drukt je met de neus op de feiten”, aldus Van der Aa. 

Toekomst perspectief 
In oktober dit jaar bestaat onze stichting 150 jaar! Een mooi jubileum waar wij graag nog vele jaren aan toe voegen. "Wij blijven veteranen, militairen en hun thuisfront ondersteunen in niche gebieden waar defensie niet aan toe komt. Daarvoor is het noodzakelijk om meer fondsen te werven bij het bedrijfsleven. Dat betekent dat wij projecten bedenken waar het bedrijfsleven in wil investeren. Zo blijven wij ons volop inzetten voor het welzijn van onze helden!”, besluit Van der Aa. 

« Terug

Sluiten