Kees de Rijke

Brigadegeneraal, Directeur P&O

Kees de RijkeBrigadegeneraal b.d. Kees de Rijke werd op 18 januari 1961 geboren in Amersfoort. Na een periode als dienstplichtig officier en het voltooien van zijn opleiding aan de Koninklijke Militaire Academie te Breda in 1988, vervulde hij diverse commandantenfuncties bij 41 Pantserinfanteriebataljon Regiment Stoottroepen. In 1995 werd hij als VN-waarnemer met UNPROFOR uitgezonden naar Bosnië. In 1997 voltooide De Rijke de Hogere Militaire Vorming in Rijswijk en werd aansluitend geplaatst op de Landmachtstaf in Den Haag. In die periode voltooide De Rijke de postdoctorale studie Information Management aan de Universiteit te Tilburg.
.
Na zijn bevordering tot luitenant-kolonel was De Rijke universitair docent Bedrijfskunde en Strategie aan de Koninklijke Militaire Academie. In 2002 werd hij beleidsadviseur bestuurlijke informatievoorziening bij de Bestuursstaf.
In 2005 werd De Rijke geplaatst bij 43 Gemechaniseerde Brigade en richtte hij 45 pantserinfanteriebataljon te Ermelo op. Daarmee werd het Regiment Infanterie Oranje Gelderland gereactiveerd. Hij heeft het commando over deze eenheid gevoerd tot november 2008. In datzelfde jaar werd hij uitgezonden naar Uruzgan en leidde hij het bataljon als Battlegroup-6 als onderdeel van Taskforce Uruzgan-4 ISAF.
.
In 2009 maakte hij kennis met het personele functiegebied in de rang van kolonel als hoofd Personeelsmanagement bij het CLAS, dat later is omgevormd tot Personeellogistiek Commando CLAS. 
De Rijke werd in 2012 geplaatst binnen de Defensiestaf bij de Directie Operaties als hoofd J-3. Vanaf 1 november 2013 was hij souschef Regie en Integratie van de Divisie Personeel en Organisatie Defensie.
.
Sinds 29 mei 2017 is brigadegeneraal de Rijke de Directeur Personeel & Organisatie van het Commando Landstrijdkrachten. In die hoedanigheid is hij verantwoordelijk voor de uitvoering van het personeelsbeleid binnen het Commando Landstrijdkrachten.
Sluiten