Het jaar 2024 is uit de startblokken!
voorjaar 2024
Al 150 jaar bestendige inzet!

Met het oprichten van de vereniging Militaire Bond Pro Rege werd op 28 oktober 1874 de eerste aanzet gegeven voor de stichting die Hulp voor Helden vandaag de dag is. Een inmiddels legendarische handtekening die verstrekkende gevolgen heeft gehad voor het welzijn van militairen, veteranen en hun thuisfront!

Lees verder
Ethische vraagstukken van oorlog en vrede zijn urgent

In extreme situaties zoals oorlog staat de vraag wat goed is om te doen op scherp. Zeker voor militairen in oorlogsgebieden. Hoogleraar Pieter Vos houdt zich hier vanaf 2 februari van dit jaar fulltime mee bezig op een persoonlijke leerstoel Ethiek en Geestelijke Verzorging bij de Krijgsmacht. Een interview met deze bevlogen professor!

Lees verder
Even voorstellen: secretaris/penningmeester Co van der Aa

Na een indrukwekkende carrière bij de marine zet Co van der Aa zich tot de dag van vandaag in voor diverse stichtingen en verenigingen. Ook Hulp voor Helden maakt graag gebruik van zijn expertise en ervaring, in zijn rol van secretaris en penningmeester.

Lees verder

VeVa-save the date

Voor de 3e keer zal dit jaar VeVa Marcheert landelijk uitgerold worden! 2400 studenten van de MBO-opleiding Veiligheid en Vakmanschap, vragen aandacht voor veteranen en de Nederlandse Veteranendag op 29 juni. Houd voor alle informatie ons actieplatform www.actievoorhelden.nl in de gaten!

Een lijntje met het thuisfront

Wie als militair uitgezonden wordt, laat altijd mensen achter die hem of haar zullen missen. Een partner, ouders, kinderen of vrienden. Om de uitgezonden militair een hart onder de riem te steken én de communicatie met het thuisfront te ondersteunen, geven wij hen een MissionKit.

Lees verder
Lopen voor Veteranen-hulphonden

Alexander is veteraan en weet hoe het is om dagelijks met de gevolgen van PTSS te moeten leven. “Het doet niet alleen veel met mezelf maar ook met mijn gezin, mijn omgeving”, aldus Alexander. Hij geeft aan zelf geen hulphond nodig te hebben maar dat er collega’s zijn die dat wel goed kunnen gebruiken. “En daar wil ik me graag voor inzetten!”, vertelt hij.

Lees verder

Save the date-Walk4Veterans

De hele maand september zal in het teken staan van de Walk4Veterans, de jaarlijkse sponsorwandeltocht voor, door en met Veteranen. Doe mee vanuit je eigen omgeving, met je collega's en/of op de gezamenlijke slotloop op 28 september in Doorn. Het actieplatform staat vanaf 1 september open!

Hulp voor Helden
Prins Willem-Alexanderlaan 1429
7312 GB APELDOORN
055 - 355 40 39
info@hulpvoorhelden.nl
www.hulpvoorhelden.nl
NL26 INGB 0000 3860 00 ten name van Stichting KPPR

   

 
Bekijk online - Voorkeuren beheren of uitschrijven - Privacybeleid