Thuisfront

Thuisfront_horizontaal.jpg.png

Het thuisfront is van onschatbare waarde voor een militair. Het begint al bij de voorbereiding op een missie. Na het afscheid volgen spannende maanden waarin het gezin in feite een eigen uitzending moet draaien. Het thuisfront beleeft bijzondere momenten zonder de aanwezigheid van de militair, zoals een kinderverjaardag, een diploma-uitreiking, Sinterklaas of de Kerstdagen. Het gemis van papa of mama is dan extra voelbaar.

Onbegrip

Het kan nog lastiger worden als het thuisfront stuit op onbegrip vanuit de omgeving. Sommige werkgevers, scholen of verjaardagsvisite kunnen zich niet indenken wat er allemaal komt kijken bij een uitzending. Ook het zorgen voor en omgaan met kinderen vraagt veel van de achterblijvende partner. Kinderen worstelen op hun manier met de afwezigheid van hun vader of moeder. Daar komt nog bij dat het thuisfront soms belangrijke beslissingen alleen moet nemen. Geen eenvoudige opgave dus!

Aanpassingsvermogen

Bij terugkomst is het weerzien vaak emotioneel. De maanden die erop volgen vragen veel van het aanpassingsvermogen van zowel de militair als van zijn of haar thuisfront. De militair heeft tijdens zijn missie een compleet ander leven geleid. Heeft samen met zijn kameraden veel meegemaakt, in een vreemd land met andere gewoontes en omstandigheden en waar gevaar altijd op de loer ligt. Ondertussen is het ‘gewone dagelijkse leven’ bij het thuisfront doorgegaan. De militair moet na terugkomst thuis de draad weer oppakken. Zowel de militair als het thuisfront moeten weer aan elkaar wennen. Ook kinderen moeten weer wennen aan de veranderde situatie waarbij papa of mama na lange tijd weer thuis is. En ook papa of mama zal weer even moeten wennen aan de kinderen. Elkaar de ruimte geven, de tijd gunnen en goed naar elkaar luisteren zijn dan van groot belang.

Het thuisfront is een enorm belangrijke factor in het leven van een militair. Wij steunen hen en geven hen graag een steuntje in de rug. Bekijk onze projecten hoe we dit doen!

Sluiten