Thuisfrontboekje

Screenshots2

Gelijk starten!

Blijf in verbinding met het thuisfront!

Het Thuisfrontboekje is een foto-/ kalenderboekje dat het thuisfront naar eigen wens kan opmaken voor 'hun' geliefde militair die op missie gaat. Het resultaat is een volledig gepersonaliseerd boekje met eigen foto's, teksten, tekeningen en 'krabbels'.

Tijdens het maken van het Thuisfrontboekje wordt zichtbaar welke momenten/ activiteiten de missieganger zal moeten missen. Dat is soms best lastig, maar met dit besef kan iedereen zich nog beter voorbereiden op hetgeen dat komen gaat. Zo kun je vooraf met elkaar bespreken wat je van elkaar verwacht!

Betrek eventuele kinderen bij het maken van het boekje. Laat bijvoorbeeld zien dat papa of mama (oom of tante, oma of opa) er niet zal zijn op hun verjaardag. Geef daarbij aan dat ze wel alvast een afbeelding van hun favoriete cadeau in het boekje kunnen plaatsen. Of een mooie tekening. Zo kunnen ook zij zich alvast een beetje voorbereiden op wat komen gaat!

Tijdens de missie biedt het Thuisfrontboekje een klein stukje 'thuis' aan het front en helpt het de militair om in verbinding te blijven staan met het leven van zjjn of haar thuisfront.

Kosten

Gratis bij de MissionKit

Militairen die op missie gaan krijgen tijdens de thuisfront-informatiedagen een MissionKit van Hulp voor Helden uitgereikt. Daarin zit een voucher* met een unieke code waarmee het Thuisfrontboekje eenmalig gratis te bestellen is.

Zo tonen wij respect voor hun werk in dienst van onze vrede en veiligheid!

* de uitgifte start vanaf 15 december 2022

Betaal & steun

Voor overige familie en vrienden is het Thuisfrontboekje tegen betaling te bestellen. De kosten zijn in totaal 15,90 euro per stuk. Dat is inclusief 2,95 euro verzendkosten* én een eenmalige donatie van 5,- euro. Hiermee kunnen wij de boekjes voor de missiegangers en hun directe geliefden blijven bekostigen.

* de Thuisfrontboekjes worden alleen afgeleverd op adressen binnen Nederland!

Zo maak je je eigen Thuisfrontboekje

Thuisfrontboekje maken

Via bovenstaande knop open je het online programma waarmee je het Thuisfrontboekje naar eigen wens kunt opmaken. Dit programma is vrij eenvoudig en wijst zich vanzelf. De belangrijkste puntent lichten we hieronder toe:

Instructies

  1. In het midden zijn de nog lege pagina's van het Thuisfrontboekje zichtbaar: in totaal zijn het 24 pagina's van A5 formaat.
  2. Via de knop 'IMAGES' kun je je eigen foto's uploaden die je vervolgens op de verschillende pagina's van het Thuisfrontboekje kunt invoegen.
  3. Via de knop 'TEXT' kun je op de pagina's je eigen teksten toevoegen. Lettertypes en kleuren zijn allemaal aan te passen. 
  4. Via de knop 'DECORATIONS' kun je op de pagina's figuren en plaatjes toevoegen.
  5. Via de knop 'Save' kun je je boekje opslaan. Zo kun je op een later tijdstip je Thuisfrontboekje terugvinden. Je hoeft dus niet het hele boekje in één keer af te maken.
  6. Via de knop 'File' kun je een eerder opgeslagen Thuisfrontboekje terugvinden.
  7. Via de knop 'ORDER' kun je het Thuisfrontboekje bestellen. Heb je een voucher uit de MissionKit? Vul dan de code in die op de voucher staat. Na het plaatsen van je bestelling ontvang je per email een bevestiging. Het Thuisfrontboekje zal dan binnen een aantal dagen op de deurmat vallen want het past gewoon door de brievenbus!

Zodra je het boekje thuis ontvangen hebt kun je met een pen nog teksten toevoegen en de kalender verder invullen. Zo maak je jouw Thuisfrontboekje nóg persoonlijker!

Heb je vragen of weet jij hoe wij het Thuisfrontboekje nog leuker een praktischer kunnen maken? Stuur dan een email naar: info@hulpvoorhelden.nl 

Met dank aan Tahné Kleijn

Het Thuisfrontboekje is ontwikkeld naar een idee van Tahné Kleijn. Tahné studeerde aan de kunstacademie, St. Joost School of Art & Design en maakt zowel autonome werken als werken in opdracht. Ze heeft al jaren een relatie met een militair en weet als geen ander hoe het is om als 'thuisfront' een geliefde uit te zwaaien. Op basis van die ervaring bedacht zij dit boekje waarmee zij haar militair met minimale inspanning, verbonden kon houden met het thuisfront.

Het werd een boekje met foto's, gedichtjes en belangrijke data zoals verjaardagen en feestdagen. Ouders, broers en zussen, vrienden en collega's konden ook een bijdrage leveren in de vorm van korte berichtjes, tips, een uitgerekende datum van een zwangerschap of het afzwemmen van een neefje. 

Bekijk het werk van Tahné op: www.tahnekleijn.com

Deel deze pagina met familie en vrienden!

Sluiten