Tips voor online collecteren

Veilig snel en eenvoudig.png

  • Durf te vragen!

Misschien vind je het vervelend om anderen om geld vragen. Maar bedenk dan dat je het niet voor jezelf doet. Het gaat om onze Helden en hun welzijn. Alle kleine beetjes helpen.

  • Benader iedereen persoonlijk

Met de naam van je collectebus en de omschrijving die je daar hebt gegeven maakte je je collectebus al heel persoonlijk. Doe dat ook als je aandacht vraagt voor je collectebus. Natuurlijk kan je je collectebus op sociale media delen met je hele netwerk. Daarmee vergroot je ook de bekendheid van Hulp voor Helden. Maar stuur je contacten daarna ook een individueel berichtje via WhatsApp, SMS of Email. 

  • Van Facebook tot Instagram

Vanaf je online collectebus kan je eenvoudig je contacten uitnodigen om te doneren in jouw persoonlijke collectebus. Met de speciale deelknoppen onder je collectebus, kan je rechtstreeks delen op verschillende sociale media. En vraag in een persoonlijk gesprek of ze misschien een kleine bijdrage willen doen. Leg uit waarom je het zo belangrijk vindt dat we onze Helden steunen.

  • Deel je verhaal

Deel je eigen verhaal. Vertel waarom je dit belangrijk vindt. Deel filmpjes, foto's of teksten die jouw verhaal versterken of ondersteunen. Heb je laatst een van onze Helden gesproken? Las je een boek over dit onderwerp? Deel het dan met je netwerk. Jouw verhaal zal anderen inspireren. Samen vergroten we zo de bewustwording. 

  • De eerste donatie(s)

Zien geven doet geven! Dus stort eerst zelf wat geld in je eigen collectebus. Ook kan je je contacten, die onze Helden sowieso al een warm hart toedragen, als eerste vragen om te doneren. Hoe groter het bedrag in je collectebus, hoe groter de bereidheid bij anderen om ook te doneren. 

Sluiten