Boeken over PTSS

Sil snapt het niet

Sil snapt het niet

prijs:  € 11,50

Prijs is inclusief verzendkosten. 100% van de opbrengst van deze boeken gaat naar een goed doel t.b.v. PTSS.

BESTEL

In de Schaduw

In de schaduw van PTSS

prijs:  € 19,-

Prijs is inclusief verzendkosten. 100% van de opbrengst van deze boeken gaat naar een goed doel t.b.v. PTSS.

BESTEL

Combi-deal

PTSS boeken - combi

prijs :  € 24,-

Prijs is inclusief verzendkosten. 100% van de opbrengst van deze boeken gaat naar een goed doel t.b.v. PTSS.

BESTEL

Miriam Niels

Miriam Niels kreeg 5 jaar geleden een relatie met een Afghanistan-veteraan - met PTSS. Ik liep tegen veel problemen aan, waardoor ik behoefte had aan “gelijkgestemden”, iemand die me écht begreep. Alweer bijna 2 jaar geleden sprak ik af met zo'n lotgenote, in een bistro in mijn woonplaats. Wat was het fijn om even samen te sparren, wat was het bizar om zoveel overeenkomsten te horen en wat deed het me verdriet om te horen dat haar driejarige zoontje maar vragen bleef stellen over zijn papa. Eén keer vroeg hij zelfs: “wat doe ik dan fout, mama?”

Sil snapt het niet

Sil snapt het niet - boekje

Mijn (inmiddels) vriendin had gegoogeld, was naar de bieb geweest, maar had niets gevonden. Het enige wat ik dacht was: ‘Daar moet dus verandering in komen”. Als kleuterjuf heb ik altijd al een prentenboek willen schrijven. Naast het schrijven van een boek voor volwassenen en vele blogs kwam er nu een boek voor kinderen.

Het prentenboekje “Sil snapt het niet” maakt PTSS (bij veteranen) bespreekbaar bij kinderen. Kinderen herkennen situaties beschreven in het boekje en daar kun je als ouder op aanhaken. Ook met de emoties, die met een gekleurde stip worden aangegeven op het shirt van Sil en papa kun je een mooi gesprek met je kind openen. Het boekje onderstreept dat het niet aan het kind ligt dat papa of mama (of misschien wel opa) soms “anders” doet.

 

In de schaduw van PTSS

In de Schaduw

Miriam Niels: "Dit is niet alleen míjn verhaal, maar het is het verhaal van zoveel partners, die hier dagelijks mee te maken hebben. Mannen en vrouwen, die voor iemand hebben gekozen, maar niet voor de stoornis die hun partners teistert".

Na het succes van 'Sil', ben ik begonnen aan een boek voor partners van mensen die lijden aan PTSS. Een boek waarmee ik hoop een stukje (h)erkenning op te roepen. Erkenning voor PTSSers, maar zeker ook hun partners en het gezin. Ik heb een boek geschreven waarmee ik hoop over te brengen dat het een rollercoaster is, leven met PTSS. Maar dat het ook zeker de moeite waard kan zijn! "In de schaduw van PTSS"is een EERLIJK boek over het leven met een partner die lijdt aan een  chronische post traumatische stress stoornis. 

Het boekje heeft een goed einde maar helaas is het wat anders geworden. Ons gezin heeft het ook niet gered om samen te blijven als samengesteld gezin. Ik heb onlangs besloten om apart te gaan wonen.  Het is voor ons beiden een moeilijke periode om te doorstaan. Ik hoop met mijn boek andere gezinnen te ondersteunen en te voorkomen dat ze uit elkaar groeien.

 

Sluiten