Boeken over PTSS

Miriam Niels

Miriam Niels kreeg een aantal jaren geleden een relatie met een Afghanistan-veteraan - met PTSS. "Ik liep tegen veel problemen aan, waardoor ik behoefte had aan “gelijkgestemden”, iemand die me écht begreep. Ik kwam in contact met zo'n lotgenote en sprak af in een bistro in mijn woonplaats. Wat was het fijn om even samen te sparren, wat was het bizar om zoveel overeenkomsten te horen en wat deed het me verdriet om te horen dat haar driejarige zoontje maar vragen bleef stellen over zijn papa. Eén keer vroeg hij zelfs: “wat doe ik dan fout, mama?”

"Dit is niet alleen míjn verhaal, maar het is het verhaal van zoveel partners, die hier dagelijks mee te maken hebben. Mannen en vrouwen, die voor iemand hebben gekozen, maar niet voor de stoornis die hun partners teistert".

Deze ontmoeting zette me aan het denken. Als leerkracht in het basisonderwijs, heb ik een grote affiniteit met debelevingswereld van kinderen. Ik heb altijd al een kinderboek willen maken en de gesprekken met deze lotgenoete en inmiddels vriendin, zette me aan tot het ontwikkelen van een prentenboekje waarmee je met kinderen op een eenvoudige manier kunt praten over emoties als boosheid, angst en verdriet.

Nadat ik een boekje voor kinderen had geschreven, ben ik begonnen aan een boek voor partners van mensen die lijden aan PTSS. Een boek waarmee ik hoop een stukje (h)erkenning op te roepen. Erkenning voor PTSSers, maar zeker ook hun partners en het gezin. Ik heb een boek geschreven waarmee ik hoop over te brengen dat het een rollercoaster is, leven met PTSS. Maar dat het ook zeker de moeite waard kan zijn! "In de schaduw van PTSS"is een EERLIJK boek over het leven met een partner die lijdt aan een chronische post traumatische stress stoornis. Het boekje heeft een goed einde maar helaas is het in daarna anders gegaan. Ons gezin heeft het niet gered om samen te blijven. Ik heb besloten om apart te gaan wonen. Het is voor ons beiden een moeilijke periode geweest om te doorstaan maar ik hoop met mijn boek andere gezinnen te ondersteunen en te voorkomen dat ze uit elkaar groeien.

Sil snapt het niet

Het kinderboekje gaat over Sil, een gewone jongen met een pappa, een mamma, een zusje en een hond. Sil vindt iedereen erg lief maar zijn pappa doet soms een beetje vreemd en Sil snapt maar niet waarom!

Op een avond kan Sil niet slapen. Hij hoort zijn vader beneden en sluipt op zijn tenen de trap af. Hij hoopt er achter te komen wat er mat pappa aan de hand is. Zou het Sil lukken?

Prijs: € 11,50

Bestel

In de schaduw van PTSS

Dit boek is het eerlijke verhaal van Miriam, de partner van een veteraan die lijdt aan missie-gerelateerde PTSS. Ze vertelt hoe ze zichzelf regelmatig moet wegcijferen, hoe elke dag onvoorspelbaar wordt en gemaakte plannen regelmatig moeten wijken.

Het geeft buitenstaanders inzicht in de dagelijkse rollercoaster van het leven met een veteraan met PTSS en lotgenoten zullen hierin een stukje (h)erkenning vinden.

Prijs: € 19,00

Bestel
Combi pakket - vierkant.png

Combi pakket

Ben je geïnteresseerd in beide boekjes? Bestel ze dan voordelig samen! Prijs: € 24,00

Bestel
Sluiten