uitvaart collecte.png

Gift na overlijden

Het komt steeds vaker voor dat nabestaanden het initiatief nemen voor een uitvaartcollecte, in de geest van degene die is overleden. Men vraagt dan bijvoorbeeld om een donatie in plaats van bloemen. Ook Hulp voor Helden biedt de mogelijkheid een uitvaartcollecte te houden. Tijdens het afscheid kunnen anderen dan een bijdrage leveren aan het welzijn van onze helden. Een prachtig gebaar als iemand zich tijdens zijn of haar leven heeft ingezet voor onze vrede, vrijheid en veiligheid. Ook Hulp voor Helden is daar natuurlijk dankbaar voor. Want met deze bijdrage kunnen wij nog meer doen voor onze helden.

Hoe werkt het?

  1. Start op onze website een persoonlijke collecte en leg uit waarom voor deze uitvaartcollecte is gekozen. Deel de persoonlijke collectebus met familie en vrienden.
  2. Deel de digitale collectebus ook op de rouwkaart. Dat kan in de vorm van een uitgeschreven URL van de persoonlijke collectebus of nog makkelijker, een QR code. Zo kunnen mensen die niet bij de uitvaart zijn toch een donatie doen.
  3.  Vermeld de opbrengst van de collecte in de dankbetuiging. Dat kan eenvoudig want op de pagina van de persoonlijke collectebus wordt precies bijgehouden hoeveel er in totaal gedoneerd is.

Ga voor meer informatie naar 'online collecteren'.

Sluiten