De Walk4Veterans; een zeer geslaagde uitdaging voor Atos!

Rob Jobben_Head of Public Services & Defence_Atos.pngvrijdag 01 oktober 2021

Atos Nederland was dit jaar zakelijk sponsor van de Walk4Veterans. En dat is zeer uitzonderlijk volgens Rob Jobben, Hoofd Publieke Sector en Defensie. “Als organisatie doen we eigenlijk nooit aan lokale sponsoring. Want waar leg je dan de grens? Er bestaan zoveel goede doelen. De regel is wat sponsoring betreft binnen Atos Nederland simpel; ‘we doen het gewoon niet’.

Maar met de Walk4Veterans zagen we een wel heel bijzonder doel voorbijkomen, dat ook nog eens perfect aansloot bij waar wij momenteel mee bezig zijn. Dus we hebben de stoute schoenen aangetrokken en de verschillende mensen binnen onze organisatie ervan weten te overtuigen dat we dit specifieke doel nu juist wél moesten gaan sponsoren”.

Atos logo“Normaal sponsoren wij geen lokale doelen”.

Vanuit Atos Nederland gezien kwam de Walk4Veterans namelijk precies op het goede moment. “We hebben begin dit jaar een belangrijk contract afgesloten met Defensie”, zegt Rob, “en we waren net gestart met de uitvoering ervan”. In basis houdt dit contract in dat Atos Nederland een compleet nieuwe werkplek gaat implementeren bij Defensie; het zogeheten Defensie Mobiel Netwerk. Dergelijke werkplekken zullen niet alleen worden toegepast op kantoren en kazernes, maar ook op schepen en op locaties waar missies en oefeningen plaatsvinden. Rob legt uit dat het een extreem veilig netwerk moet worden waarmee vertrouwelijke informatie zonder problemen kan worden gedeeld. “Maar dus ook een netwerk waarmee militairen gewoon met het thuisfront kunnen blijven bellen!“

“Vrijheid is voor een groot deel van de wereld nog steeds niet binnen handbereik”.

Rob benadrukt dat juist dit thuisfront zo belangrijk is tijdens missies. “Met de implementatie van dit nieuwe netwerk komen wij nu bijna dagelijks over de vloer bij Defensie en met name de enorm hechte onderlinge relaties vielen mij daar op. Er bestaat onder Defensiepersoneel zelfs een soort eigen jargon waar je als buitenstaander soms niets van begrijpt. Je realiseert je op dat moment dat deze mannen en vrouwen samen dingen hebben meegemaakt waar jij en ik ons geen voorstelling van kunnen maken. Samen hebben zij missies uitgevoerd die in het teken hebben gestaan van onze vrijheid. Iets waar wij nog nauwelijks bij stilstaan, maar wat voor een groot deel van de wereld nog steeds niet binnen handbereik ligt. Deze inzet vind ik bewonderenswaardig. En met het sponsoren van de Walk4Veterans kunnen wij als organisatie een heel klein beetje terug doen. Er zijn zelfs verschillende medewerkers die zich ook echt actief hebben ingezet en die daarmee het totale sponsorbedrag zelfs hebben weten te verhogen. Echt fantastisch!

« Terug

Eerdere berichten > 2021

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

Sluiten