Walk4Veterans 2021 - vrij om te gaan

W4V 2021-klein.pngdonderdag 16 september 2021

De achtste Walk4Veterans is een feit: van Veteranendag op 26 juni tot en met zaterdag 11 september is er gewandeld, hardgelopen, gemountainbiked en zelfs parachute gesprongen!

Opbrengst Walk4Veterans 2021     =    € 64.508,-


W4V2021

Atos

DataExpert

logo-EBNoord (002)

Damen

Op zaterdag 11 september vond de laatste, gezamenlijk wandeltocht plaats in Doorn bij het Militair Revalidatiecentrum. Het startschot werd gegeven door Overste Richard Badoux, Stafofficier Veteranenaangelegenheden bij de Inspecteur Generaal Krijgsmacht. Zo’n 80 wandelaars deden mee en genoten van de rijke natuur van de Utrechtse Heuvelrug tijdens hun 5, 10 of 20 km lange wandelroute. 

Bekijk de video met ondertiteling op youtube.

De Walk4Veterans is het jaarlijkse sponsorevenement van Hulp voor Helden waarbij de opbrengst ten goede komt aan diverse projecten voor veteranen. Net als vorig jaar, zijn de deelnemers uitgedaagd om in een periode van 75 dagen, 75 kilometer af te leggen en daarmee ten minste 75 euro aan sponsorgeld op te halen. Deelnemers waren vrij om te bepalen wanneer, hoe vaak en hoe lang zij eropuit trokken. Met al deze sportieve activiteiten is het geweldige bedrag van maar liefst € 64.508,- opgehaald!

AloysDeelnemer en Libanon-veteraan Aloys Bijl zegt: “Ik weet hoe het voelt om met PTSS te leven en hulp nodig te hebben. Daarnaast is bewegen een tweede natuur en snijdt het mes zo aan twee kanten”.  Aloys is één van de 150 deelnemers en heeft 12 rondes van elk zo’n 5 kilometer hardgelopen door de Hoeksche Waard. Bij iedere tocht heeft hij stilgestaan bij een bepaald oorlogsmonument en maakte daar een mooi fi lmpje van. Ook stond hij een dagje op de markt om de Walk4Veterans te promoten, samen met collega-veteraan Dominic. Zo heeft Aloys niet alleen een mooi bedrag bij elkaar gelopen maar ook veel aandacht gegenereerd voor veteranen met PTSS.  

"Ik weet hoe het voelt om met PTSS te leven en hulp nodig te hebben."

SingerlingDe 93-jarige mw. Singerling, oud-marine vrouw en Indië veteraan, heeft een tandem parachutesprong gemaakt. Ze weet nog goed dat zij de parachutisten bij Arnhem naar beneden zag komen tijdens de Tweede Wereldoorlog. “Onze vrijheid hebben we aan hen te danken en dat zal ik nooit vergeten. Daarom zet ik me graag voor hen in!”, aldus mw. Singerling. Met haar sprong op zondag 27 juni heeft zij velen weten te inspireren. Met haar radio- en kranteninterviews wist ze luisteraars en lezers diep te raken. “Ik kreeg een glimlach van oor tot oor toen ik uw bericht hoorde op de radio. Geweldige woorden over tevredenheid en dankbaarheid. 93 jaar en zo in het leven staan, respect!”, schreef een luisteraar op haar sponsorpagina.

“Onze vrijheid hebben we aan hen te danken en dat zal ik nooit vergeten."

Louis CoppenDit jaar is er zelfs aan de andere kant van de Atlantische Oceaan meegedaan! Oud-marechaussee Louis Coppen, heeft op Bonaire gewandeld, hardgelopen en gemountainbiked. Louis is zelf 7 keer vertrokken voor een missie. “Na thuiskomst van een missie draagt de veteraan in zijn/ haar verdere leven, geestelijk een onzichtbare rugzak mee. Niemand, behalve de veteraan die deze rugzak draagt, weet hoe zwaar deze is.” Louis heeft altijd gesport en met zijn inspanningen wilde ook hij een steentje bijdragen om zo het leven n iemand anders en diens rugzak wat lichter te maken.

“Na thuiskomst van een missie draagt de veteraan in zijn/ haar verdere leven, geestelijk een onzichtbare rugzak mee.”

Besteding van de opbrengst

Aan het eind van de dag, zijn de cheques overhandigd aan de vertegenwoordigers van de diverse projecten die door Hulp voor Helden worden gesteund. Het was een geweldige afsluiting van een prachtig evenement!

>>  Scale Models for Vets

Cheque_W4V2021_ScaleModelsForVets

>>  Veteranenlocatie Nieuw Balinge

Cheque_W4V2021_Veteranenlocatie

>>  Veteranenhond

Cheque_W4V2021_Veteranenhond.jpeg

>>  MissionKit

Het resterende bedrag zal ingezet worden om de MissionKit uit te breiden ten behoeve van het thuisfront.

MissionKit-nieuw191008

« Terug

Eerdere berichten > 2021

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

Sluiten