Veteranen Ontmoetingscentra


Veteranen hebben veel meegemaakt. Ze hebben avonturen beleefd, maar ook gevaren doorstaan. En met wie zouden ze daar beter over kunnen praten dan met andere veteranen? Zij hebben onderling aan een half woord genoeg. Ze herkennen elkaars verhalen en gevoelens, begrijpen wat er gezegd en verzwegen wordt.

Daarom zijn er in Nederland en op de Nederlandse Antillen in totaal 16 Veteranen Ontmoetingscentra (VOC). Het zijn activiteitencentra waar veteranen op een laagdrempelige manier bij elkaar kunnen komen tijdens georganiseerde bijeenkomsten en reünies, maar ook informeel, tijdens verschillende activiteiten. Het is de plek waar ruimte is voor een verhaal, gezelligheid, een kop koffie, het weerzien van ervaringsgenoten.

Vrijwilligers en professionals

In de VOC’s werken vrijwilligers die nuldelijnsondersteuning bieden. Zij zijn hiervoor opgeleid en weten hoe ze een luisterend oor kunnen bieden en een goed gesprek voeren. En hoeveel ze daarmee betekenen voor veteranen. Deze vrijwilligers zijn niet zelden zelf ook veteraan. Daarnaast is er in de VOC’s ruimte voor de professionele hulpverleners vanuit het Landelijk Zorgsysteem Veteranen (LZV).

De ontmoetingen in de VOC’s zijn voor veel veteranen een belangrijk deel van hun leven geworden. Daarom willen wij deze de nodige financiële ondersteuning bieden. Help ons daarbij en doneer een gift!

Neem contact op


Neem voor meer informatie over Stichting KPPR en Hulp voor Helden contact op met Jos Brouwer (fondswerving & PR) via de volgende gegevens:

T 055 355 4039 E info@hulpvoorhelden.nl