VEVA Tilburg gaat ‘above and beyond’!

West Highland Way2.jpgdinsdag 23 mei 2023

Dit schooljaar is de opleiding Veiligheid en Vakmanschap (VEVA) van het ROC Tilburg gestart met haar eerste excellentieprogramma. In het kader van dit programma hebben zeven geselecteerde studenten van 10 tot en met 18 april de West Highland Way gelopen: een stevige wandeltocht van 155 km door de ruige maar prachtige Schotse Hooglanden.

Voordat het zover was, hebben de studenten  een speciaal en uitgebreid voorbereidingsprogramma doorlopen. In deze voorbereiding kregen de studenten ‘skills for life’ aangeleerd, vaardigheden die hen niet alleen in Schotland verder hebben geholpen maar waar zij voor de rest van hun leven iets aan zullen hebben. Denk daarbij aan het verleggen van de eigen mentale en fysieke grenzen en hoe te presteren onder druk. VeVa Tilburg werkt voor dit excellentieprogramma samen met Unbreakable Academy die het sterker en weerbaarder  van mensen als doelstelling heeft. Instructeurs JP en Jay van Unbreakable Academy hebben de studenten begeleid tijdens de tocht. 

“We hebben elkaar geholpen als het nodig was. Het is niet erg, dat als je het iets zwaarder hebt,  om dan hulp te krijgen van anderen!” deelneemster Tess van den Berg

 De eerste wandeldag begon gelijk met 29 kilometer! Op dag 6 stond de uitdagende en zware klim The Devil’s Staircase op het programma van in totaal 30 kilometer. De top van deze berg is het hoogste punt van The West Highland Way. De studenten en begeleiders hebben genoten van het uitzicht en de prachtige Schotse natuur. Met deze tocht zijn de studenten vele ervaringen en indrukken en zeker ook vele blaren rijker!

West Highland Way1

De studenten hebben zich voor deze zware tocht laten sponseren en hebben met elkaar maar liefst € 2.700,- bij elkaar gelopen voor stichting Hulp voor Helden!

Het programma:

Dag 1: Milngavie – Balmaha              29 km

Dag 2: Balmaha – Rowardennan       14 km

Dag 3: Rowardennan – Inverarnan    23 km

Dag 4: Inverarnan – Tyndrum            21 km

Dag 5: Tyndrum – Inveroran             14 km

Dag 6: Inveroran – Kinlochleven        30 km (met The Devil’s Staircase!!!)

Dag 7: Kinlochleven – Fort William    25 km

 

Hieronder een verslag van dag 4 van Tess van den Berg (18), deelneemster aan dit mooie excellentieprogramma.

Dag 4

Inverarnan- Tydrym

We begonnen de dag met weer een goed ontbijtje en daarna tassen pakken en gaan. Ik heb eerst nog een briefing gedaan over de dag zodat we weten wat ons te wachten staat. We gingen vandaag 22 km lopen van Inverarnan naar Tyndrum. We begonnen op de hoogte van 27 meter en eindigde op 237 meter. Je begon het steeds meer in je benen te voelen het was ten slotte dag 4 en je had er al heel wat km erop zitten. En ook nu weer was er een fanatisch uitzicht. We hadden er een lekker tempo in en niet veel pauze genomen. We hebben lekker doorgelopen. Toen gingen we inchecken bij het hotel. We hebben ons even opgefrist, gegeten en zijn toen lekker gaan slapen zodat we er weer tegen aan konden de volgende dag.

We hadden echt een goede en gezellige groep. We hebben elkaar geholpen als het nodig was. Het is niet erg als je iets zwaarder hebt om hulp te krijgen van anderen.

En dat je in jezelf moet vertrouwen dat je het kunt als je goed hebt getraind.

Het was een hele vette ervaring. Ik heb heel erg genoten.

« Terug

Sluiten