Samenwerking Bultersmekke Assistancedogs (BMA) gecontinueerd

bma-logo-2019-ruim-in-wit.pngvrijdag 06 oktober 2023

Na een succesvolle pilot waarin Hulp voor Helden 3 veteranen heeft kunnen helpen met het opleiden van de eigen hond tot volwaardige PTSS hulphond, wordt de samenwerking tussen BMA en Hulp voor Helden voortgezet.

Bultersmekke Assistancedogs (BMA) is een organisatie die gespecialiseerd is in teamcoaching. Dit is een methode die erop gericht is om mensen met een beperking in hun thuissituatie en onder intensieve begeleiding van een instructeur ZELF de eigen hond op te leiden tot officiële assistentiehond. Er wordt gewerkt aan basisvaardigheden zoals bijvoorbeeld meelopen met de riem, maar voornamelijk aan vaardigheden die specifiek afgestemd zijn op de zorgvraag van de cursist. In het geval van een PTSS-hulphond, gaat het met name om het herkennen van spanningsopbouw en stress en de reactie daarop, bijvoorbeeld door het baasje wakker te maken bij een nachtmerrie of het baasje weg te trekken uit een stressvolle situatie.

YukiEen van de teams die Hulp voor Helden financiert, is team Yuki met haar baasje Christel. Inmiddels is dit superteam glansrijk geslaagd voor de basistest. Bij deze test wordt o.a. gekeken naar het netjes meelopen aan de riem, het zitten en liggen op verzoek, het blijven of komen op verzoek  en aandacht voor het baasje. Alle testonderdelen werden beloont met de maximale score!

Wil je meehelpen om ervoor te zorgen dat Yuki haar volledige opleiding af kan maken? Klik dan hier!

« Terug

Sluiten