16 juni 2023. 1 dag. 23 marsen.

VeVa Marcheert Boxmeer.pngdinsdag 06 juni 2023

Studenten in actie voor onze helden - Op vrijdag 16 juni a.s. vindt de 3e editie plaats van het inmiddels landelijke evenement VeVa Marcheert! Op 23 locaties verspreid over heel Nederland, zullen zo’n 2.400 studenten van de MBO-opleiding Veiligheid en Vakmanschap (VeVa) een mars lopen. Daarmee kondigen zij onze nationale Veteranendag aan en dragen zij bij aan de erkenning en waardering voor veteranen, onze helden.

VeVa Marcheert

Kaart 23 marsen

Bij VeVa Marcheert, een initiatief van Hulp voor Helden, kiezen alle deelnemende scholen een eigen uitdaging en invulling van de dag. Naast een fysieke uitdaging staat er ook een educatieve reis door de geschiedenis op het programma. Bij oorlogs-/ vredesmonumenten, die de studenten tijdens hun route tegen komen, geven lokale veteranen toelichting en vertellen over hun eigen ervaringen. Op de sponsorpagina's van de scholen lees je de uitdagingen per school.

Defilés met prominente sprekers

Alle marsen eindigen in een officieel defilé waarbij hoofdrolspelers van defensie en/of prominente ambtsdragers de studenten zullen toespreken en bedanken. Alle actuele informatie over VeVa Marcheert 2023 vindt u hier. Sprekers die we onder voorbehoud kunnen noemen zijn:

  • Commandant Landstrijdkrachten Luitenant-Generaal, Martin Wijnen
  • Plaatsvervangend Commandant Zeestrijdkrachten, Schout-bij-nacht Harold Liebregs
  • Krijgsmachtadjudant Adjudant van de Mariniers Rob van Haastrecht
  • Commandant Dienstencentrum Personeelslogistiek Kolonel der Mariniers Stefan Nommensen
  • Commandant Opleidings- en Trainingscommando Brigadegeneraal Frits van Dooren
  • Stafofficier veteranenzaken en post-actieven Majoor Marco Kroon
  • Burgemeester van Rotterdam Ahmed Aboutaleb
  • Burgemeester van Arnhem Ahmed Marcouch
  • Burgemeester Land van Cuijk Marieke Moorman
  • Burgemeester van Groningen Koen Schuiling

De campagne

Ingrid Boots, directeur van Hulp voor Helden legt uit: “Met de inzet van deze fantastische studenten en docenten, stimuleren we de erkenning en waardering voor veteranen onder een breed en vooral jong publiek. Dat maakt dit evenement uniek! En om de impact van hun boodschap nog meer kracht bij te zetten rollen we een complete 360° marketing campagne uit.” De instrumenten die we daarbij gebruiken zijn divers:

TV-spot

Dit jaar zetten we groots in met een TV spot in de zendtijd van Socutera. In deze spot willen wij de kijkers bewust maken van het feit dat veteranen overal in onze samenleving zijn. Zij hebben zich in het (recente) verleden ingezet voor onze vrede, vrijheid en veiligheid. De studenten van het ROC Nijmegen en vier veteranen schitteren in deze spot.

Concept, camera en post-production: Leomotion.

Campagne ontwerp

Campagne VeVa Marcheert

Voor VeVa Marcheert is dit jaar een compleet campagne ontwerp ontwikkeld bestaande uit een logo, ABRI’s, de schoolposters, digibord-uitingen en sociale media posts. Ontwerp en uitwerking is gedaan door Studio Boots.

Outdoor campagne

ABRI campagne

In de steden waar de studenten marcheren is een abri campagne uitgezet. Op deze posters staan de veteranen uit de TV spot met daarin een QR-code naar de podcast waarin zij hun verhaal vertellen. Deze outdoor campagne wordt gefinancierd door het Vfonds.

Podcasts

Podcasts

De verhalen van de veteranen uit de tv spot zijn vastgelegd in korte video's en een uitgebreide podcast. Productie en uitwerking: Stichting jouw verhaal.

T-Shirts

Tshirts

Voor een uniforme uitstraling zullen alle studenten marcheren in een uniek shirt, geproduceerd zijn door Snaak Ontwerp en volledig gefinancieerd door het Nederlands Veteranen-instituut.

Coin

Coin VeVa Marcheert 2023

Om de studenten het belang van erkenning en waardering zelf te laten ervaren, ontvangen zij tijdens het afsluitende defilé de VeVa Marcheert coin. Deze wordt door de sprekers middels de gebruikelijk ‘handdruk’ overhandigd. Op de coin staat een afbeelding van de Witte Anjer, ons Nationale symbool voor erkenning en waardering voor veteranen.

VeVa studenten

Studenten van de MBO opleiding Veiligheid en Vakmanschap (VeVa) oriënteren zich op een loopbaan bij o.a. defensie en leren hoe zij de civiele diensten in Nederland kunnen ondersteunen. Denk bijvoorbeeld aan de inzet van militairen tijdens de Corona pandemie of bij de overstromingen in Limburg. Daarnaast leren ze ook wat er van militairen gevraagd wordt bij missies in binnen- en buitenland. Kortom; een brede opleiding die geheel in het teken staat van de veiligheid van Nederland.

Hulp voor Helden

De opbrengst van de sponsorgelden die de studenten met deze mars ophalen, gaat naar de helden die stichting Hulp voor Helden al bijna 150 jaar ondersteunt. Wie dat zijn? Militairen, veteranen én hun thuisfront. Mannen en vrouwen in dienst van onze vrijheid, vrede en veiligheid. Een dienstbaarheid die soms gepaard gaat met eenzaamheid, onbegrip of af en toe zelfs met een traumatische ervaring. En dat is waar Hulp voor Helden zich hard voor maakt. Want, zeggen zij, als wij als samenleving anderen vragen om dergelijke offers te brengen, dan moeten wij als samenleving deze offers ook erkennen en waarderen, en steunen wanneer dat nodig is!

lijn blauw-grijs

Logo Boeing  Boeing is de vaste partner van VeVa Marcheert

lijn blauw-grijs

 

« Terug

Sluiten