Landelijke dag Nuldelijnsondersteuning

NOS.pngvrijdag 06 oktober 2023

Het bureau landelijke coördinatie van het nuldelinsondersteuningssysteem (NOS) organiseert op zaterdag 7 oktober van dit jaar de landelijke dag voor alle veteranenondersteuners. Ook Hulp voor Helden zal hierbij aanwezig zijn en zichzelf presenteren.

Voor veteranen en hun relaties

Soms wil je misschien eens praten met iemand die jouw verhaal herkent. Bijvoorbeeld over ervaringen, herinneringen of emoties, die mensen in jouw omgeving niet begrijpen. Dan maak je gebruik van de vrijwilligers van de nuldelijnsondersteuning. Zij bieden een luisterend oor of passend advies.

Voel je je onrustig, zijn er spanningen tussen jou en de mensen om je heen, heb je vragen of gewoon de behoefte om je verhaal kwijt te kunnen? De veteranenondersteuners weten hoe dat is. Met hun eigen ervaring willen ze graag veteranen of hun relaties helpen. Ze hebben hiervoor een training gevolgd en kunnen de veteraan een luisterend oor en een steuntje in de rug bieden. Zij kunnen ook adviseren over de mogelijkheden binnen het Nederlands Veteraneninstituut.

Het NOS is in 2012 opgezet onder auspiciën van het Veteranenplatform en in 2016 geëvalueerd waaruit het project NOS 2.0 is ontstaan. Inmiddels zijn nuldelijnsondersteuners in alle Veteranen Ontmoetings Centra en niet meer weg te denken uit het zorgsysteem voor veteranen. Voor alle informatie klikt u hier

Ook de ECHOS-Homes maken deel uit van het Landelijk dekkende systeem van de Nuldelijnsondersteuners en de Veteranen Ontmoetingscentra. Hulp voor Helden ondersteunt dit initiatief van harte.

echos_logo

« Terug

Sluiten