Veteranendag 2022

Logo veteranendag.jpgvrijdag 10 juni 2022

Op zaterdag 25 juni is het Nederlandse Veteranendag. Nederland bedankt deze dag de meer dan 100.000 veteranen die ingezet zijn in dienst van de vrede, nu en in het verleden. Sinds 2005 wordt deze dag georganiseerd in Den Haag, op de laatste zaterdag van juni.

Van 9.00 tot 17.00 uur kunt u terecht op het Maliveld waar u heel veel informatie kunt vinden over veteranen, hun verenigingen en Defensie. Ook Hulp voor Helden zal wederom aanwezig zijn. In onze stand zullen wij een video-boot veteranen+bedanktinrichten. Daar kunnen militairen en veteranen met een korte video boodschap hun thuisfront bedanken en in het zonnetje zetten. Want ook de ‘thuisfronters’ zijn echte helden!

Wanneer hun militair op missie is, heeft het thuisfront ook een missie te volbrengen en komen zo voor hun eigen uitdagingen te staan: een ziek kind of de zorg voor een opa of oma, een kapotte wasmachine of onenigheid op het werk. Dat alles zonder de hulp of emotionele steun van hun militair en met altijd een gevoel van onrust over het welzijn van hem of haar daar ver weg. Ook het thuisfront verdient onze erkenning en steun. Want achter elke krachtige militair of veteraan staat een sterk thuisfront!

Komt u onze stand bezoeken? U vindt ons op het Veteranenplaza.

« Terug

Sluiten