Acht officieren in opleiding rennen van Den Helder naar Breda voor de ‘Heldenweek’ bij Villa Pardoes

logo-Heldenweek-1-1024x961.pngmaandag 05 december 2022

Op 8 december starten 8 officieren in spe van de Nederlandse Defensie Academie aan een estafetteloop van 200 kilometer om aandacht te vragen voor het militaire thuisfront en veteranen met PTSS. Zij vertrekken op 8 december met
zonsondergang (16:25) vanaf het Koninklijk Instituut
voor de Marine (Den Helder) en komen in de ochtend van vrijdag 9 december (08:00) aan op de Koninklijke Militaire Academie (Breda).

Website_zonderKMA-1352x306

Met hun inzet halen deze cadetten, zoals officieren in opleiding aan de KMA officieel heten, sponsorgeld op. De opbrengst doneert het Cadettencorps, de vereniging voor en door cadetten, aan Hulp voor Helden die daarmee de ‘Heldenweek’ kan realiseren: een volle week bij Villa Pardoes, waarbij 11 thuisfrontgezinnen van (oud)militairen met PTSS, volledig ontzorgd worden en onbezorgd kunnen genieten.

“Op het moment dat de samenleving van mensen vraagt zich in te zetten voor haar gemeenschappelijke belangen, vinden wij dat dat de samenleving die inzet ook moet erkennen en waarderen!”, aldus de cadetten.

Dit jaar maakt Villa Pardoes gedurende één vakantieweek een ‘uitzondering’. Dit keer geen gezinnen met een ernstig ziek kind, maar gezinnen van militairen met PTSS, een posttraumatische stress stoornis. Mannen en vrouwen die zich volledig hebben ingezet voor ónze vrede, vrijheid en veiligheid! Helden die, door de omstandigheden van een militaire missie, hun eigen vrijheid volledig hebben moeten inleveren als gevolg van PTSS. Dit trekt niet alleen een zware wissel op hun eigen leven, maar ook op dat van hun thuisfront. Denk bijvoorbeeld aan terugkerende nachtmerries, zware inspanning die benodigd is bij gewone dagelijkse activiteiten, plotseling opkomende angst en woede en een continu gevoel van ‘op scherp’ moeten staan. En dat brengt ook onzekerheid, alertheid en gereserveerdheid mee voor kinderen en partners. De 11 gezinnen die ontzorgd worden zijn geselecteerd door het Nederlandse veteraneninstituut (NLVi).

Acht leden van ‘At World’s End’, de vereniging voor cadetten die studeren in Den Helder, wisselen elkaar af en leggen zo binnen 16 uur de 200 kilometer af van Den Helder naar Breda. Dit doen zij in de nacht van donderdag 8 op vrijdag 9 december. “PTSS kan soms het gevoel geven dat er geen licht is aan het eind van de tunnel, alsof er geen uitweg meer is. Sporten kan helpen bij PTSS. Wij als Cadettencorps zijn ons ervan bewust dat dit ons allemaal kan overkomen en voelen daarom de verantwoordelijkheid iets te doen voor deze collega’s”.

Aan de definitieve route wordt nog hard gewerkt; deze zal binnenkort op het sponsorplatform gepubliceerd worden. Iedereen is uitgenodigd om de cadetten aan te moedigen. Sponsor dit initiatief via Heldenweek 2022 - Actie voor Helden 

« Terug

Sluiten